Felip VI convoca una nova ronda de consultes amb els grups per als dies 2 i 3 d'octubre

La data límit per a la investidura és el 27 de novembre, dia en què es convoquen automàticament nous comicis

El rei Felip VI rep el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, durant la ronda de consultes prèvies a proposar un candidat a presidir el govern espanyol

El rei Felip VI rep el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, durant la ronda de consultes prèvies a proposar un candidat a presidir el govern espanyol / ACN

ACN

Felip VI ha convocat una nova ronda de consultes amb els grups amb representació al Congrés dels diputats per als dies 2 i 3 d'octubre, després que aquest divendres s'hagi confirmat la investidura fallida del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. Després que el popular no hagi obtingut els suports necessaris en la segona votació celebrada avui, la presidenta del Congrés, Francina Armengol, s'ha desplaçat a la Casa Real per comunicar al monarca el resultat del ple d'investidura. Després de rebre Armengol, Felip VI li ha comunicat la decisió de fer la nova ronda de consultes. Un cop acabin les reunions decidirà si encarrega o no una nova investidura, previsiblement al líder del PSOE i actual president del govern en funcions, Pedro Sánchez.

Cal destacar que la data límit per a la investidura és el 27 de novembre, atès que aquest dia es convoquen automàticament noves eleccions en cas que no hi hagi cap nou president del govern espanyol.

A la primera ronda de contactes ERC, Junts per Catalunya, EH Bildu i BNG van declinar l'assistència al Palau de la Sarsuela. És previsible que en aquesta segona ronda optin per fer el mateix.