El Senat aprova una moció del PP contra l'amnistia amb el suport de Vox i UPN

Els populars afirmen que l'amnistia suposaria deixar als espanyols com "ostatges d'un fugat"

Sara Bailac, portaveu d'Esquerra al Senat

Sara Bailac, portaveu d'Esquerra al Senat / ERC

ACN

El Senat, on el PP té majoria absoluta, ha aprovat aquest dimarts una moció del PP contra una eventual amnistia que beneficiï als independentistes amb causes judicials relacionades amb el 'procés'. La proposta ha tirat endavant amb 139 vots a favor (PP, Vox i UPN) i 107 vots en contra de la resta de formacions. Segons ha defensat el senador popular Antonio Silván, una llei de perdó als sobiranistes serviria per convertir a "la democràcia espanyola i els espanyols" en "ostatges d'un fugat". Tal com ha afegit des de la tribuna de la Cambra Alta, la seva eventual aprovació fruit de les negociacions per investir a Pedro Sánchez com a president del govern espanyol suposaria "blanquejar" el delicte de sedició i "deslegitimar" l'estat de dret.

Per la seva part, el senador de Junts Josep Lluís Cleries ha indicat que la moció contra l'amnistia és un text "de perdedors". "Una moció en blanc i negre", ha clamat. Per part d'ERC, la senadora Sara Bailac ha dit que el text fa evident el "fracàs polític" i la "solitud" del PP. "Abordem l'amnistia com a punt de partida", ha agregat abans de recordar que l'objectiu és "l'autodeterminació de Catalunya".

Des del PSOE, la senadora socialista Eva Granados ha afirmat que el PP ha "d'actualitzar l'argumentari" i ha dit que la moció d'aquest dimarts és un "sortida" a la frustració de Feijóo per no haver superat la investidura de la setmana passada. Per part de Sumar, Carla Antonelli ha qualificat el text de "rebequeria" d'un PP que si tingués necessitat perdonaria també als encausats del 'procés' per governar.