Sánchez es reuneix per primera vegada amb Bildu a la recerca de suports per a la seva investidura

La formació abertzale destaca el "valor" de la reunió de més d'una hora amb el president en funcions

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest divendres amb els portaveus d'EH Bildu al Congrés i el Senat, Mertxe Aizpurua i Gorka Elejabarrieta, i el Secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest divendres amb els portaveus d'EH Bildu al Congrés i el Senat, Mertxe Aizpurua i Gorka Elejabarrieta, i el Secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán / ACN

ACN

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, s’ha reunit aquest divendres amb els portaveus d’EH Bildual Congrés i el Senat, en la primera vegada que manté una trobada directa amb representants d’aquesta força política a la recerca de suports per a la seva investidura.

Sánchez tanca en aquesta jornada la sèrie de reunions que havia previst inicialment per intentar aconseguir els suports necessaris per ser reelegit president i tenia dues cites a la seva agenda, amb EH Bildu i amb Junts per Catalunya.

La primera d’aquestes trobades, que ha tingut lloc al Congrés, ha sigut amb els representants de Bildu, i a la reunió hi han assistit el seu portaveu en aquesta cambra, Mertxe Aizpurúa, i al Senat, Gorka Elejabarrieta.

Per part socialista hi han estat presents també la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, i el secretari d’Organització del PSOESantos Cerdán.

No hi havia hagut fins ara una foto de Sánchez reunit amb dirigents de Bildu, ja que en l’anterior legislatura els contactes per a la seva investidura els va protagonitzar la llavors portaveu del grup socialista al Congrés, Adriana Lastra.

Va ser el 17 de desembre del 2019 quan Lastra va encapçalar la delegació socialista que es va reunir per primera vegada oficialment amb Bildu al Congrés.

La formació ‘abertzale’, amb el seu coordinador general, Arnaldo Otegi, encapçalant aquests missatges, ha vingut expressant la seva disposició a recolzar la investidura de Sánchez per frenar el que anomenen «el bloc reaccionari», amb referència a PP i Vox.

A més d’EH Bildu, el candidat socialista es reunirà aquest divendres amb la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras.