Calviño s'obre a debatre amb sindicats i patronals la reducció de la jornada laboral que demana Sumar

La vicepresidenta econòmica matisa que la prioritat ha de ser la "plena ocupació" a Espanya

La vicepresidenta primera del govern espanyol en funcions, Nadia Calviño, i el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, arribant a la roda de premsa posterior a l'Ecofin celebrat a Luxemburg

La vicepresidenta primera del govern espanyol en funcions, Nadia Calviño, i el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, arribant a la roda de premsa posterior a l'Ecofin celebrat a Luxemburg / Arxiu

ACN

La vicepresidenta primera del govern espanyol en funcions, Nadia Calviño, s'ha mostrat disposada aquest dilluns a debatre la reducció de la jornada laboral plantejada per Sumar les darreres hores. "L'aproximació ha de ser iniciar un diàleg amb els agents socials i dins de la negociació col·lectiva abordar l'horari de treball. És on s'ha de situar", ha indicat la també ministra d'Economia en una entrevista amb TVE. Segons Calviño, aquest és un "debat" que s'ha de fer "els anys vinents" tenint en compte que la prioritat ha de ser aconseguir la "plena ocupació" a Espanya. Calviño ha respost així a la líder de Sumar, Yolanda Díaz, que aquest cap de setmana ha situat aquest assumpte a la negociació amb el PSOE per repetir l'executiu de coalició.

"Aquesta ha de ser la legislatura en què es redueixi la jornada laboral, el temps de treball, és vital per la gent, per viure millor", va afirmar aquest diumenge Díaz a València en un acte en què va dir que era "una vergonya" que Espanya porti "cent anys amb la mateixa jornada laboral". Per a Díaz, aquest ha de ser un assumpte a tractar en les negociacions obertes de cara a un eventual debat d'investidura de Pedro Sánchez, encara sense data.

Segons ha admès Calviño aquest matí, les negociacions i el debat sobre el "temps del treball" estarà "molt present els anys vinents". Tanmateix, ha dit que el mateix programa electoral del PSOE el 23-J ja contemplava parlar dels horaris i els costums laborals dins la negociació col·lectiva i el diàleg social. "Jo crec que la prioritat per a la pròxima legislatura ha de ser acabar amb la desocupació, una xacra que arrosseguem des de fa dècades", ha avisat.

Preguntada precisament per l'Estat de les negociacions entre els socialistes i la resta de socis necessaris per investir a Sánchez, Calviño s'ha limitat a afirmar que s'està treballant "molt intensament" per tancar les converses "com més aviat millor".