Sánchez defensa l'amnistia davant la militància del PSOE: "El temps ens donarà la raó"

El president envia una carta a les bases enmig de la consulta sobre l'acord amb Sumar i altres partits

Els líders del PSOE, Pedro Sánchez, a l'acte de presentació de l'acord d'investidura amb Sumar, al Museu Reina Sofía de Madrid

Els líders del PSOE, Pedro Sánchez, a l'acte de presentació de l'acord d'investidura amb Sumar, al Museu Reina Sofía de Madrid / ACN

ACN

El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dilluns davant la militància del PSOE els efectes positius d'aplicar una amnistia als encausats del procés. "No comptarem amb el suport de la dreta que, una vegada més, es treu del mig en un moment crucial per a Espanya. Però tinc la certesa que el temps ens donarà la raó", ha argumentat en una missiva enviada a les bases del partit coincidint amb l'inici de la consulta organitzada pel partit per preguntar sobre l'acord amb Sumar i la possibilitat de pactar amb altres partits. En la seva carta, Sánchez insta també a la militància socialista a estar "a l'altura d'aquesta responsabilitat històrica". "Amb altura de mires i sempre en interès d'Espanya", conclou el text.

Tal com admet Sánchez, per assolir la "majoria necessària" que permeti formar un nou govern de coalició s'ha de pactar "amb una majoria parlamentària encara més àmplia". "Una majoria que demana continuar avançant en el retrobament per superar les ferides encara obertes, producte d'una crisi que els socialistes heretem en arribar al govern. Tinc la convicció que l'amnistia contribuirà a fer-ho", defensa.

Segons el també secretari general del PSOE, l'experiència dels indults indica que l'amnistia és "el camí correcte". "Ara Catalunya està a punt per al retrobament total", assevera Sánchez. Per aquest motiu, i sobre la base de "l'interès d'Espanya", Sánchez aposta davant la militància per una amnistia a Catalunya que perdoni "els fets esdevinguts la dècada passada".

La pregunta no menciona l’amnistia

Les bases del PSOE tenen fins aquest dissabte, 4 de novembre, per votar una consulta que contempla cinc dies de vot en línia, fins al divendres vinent, i una jornada de votacions presencials, prevista per aquest dissabte. Pel que fa a la pregunta llançada a la consulta, no menciona l'amnistia directament. "Doneu suport a l'acord per formar un govern de coalició amb Sumar i assolir el suport parlamentari d'altres formacions polítiques per assolir la majoria necessària?", planteja.

Aquest dissabte, Sánchez, ja va argumentar l'amnistia davant del comitè federal del PSOE. Allà, va proposar fer "de la necessitat, virtut" i va demanar formalment el suport del partit a la seva proposta. "En interès d'Espanya i la convivència, avui defenso l'amnistia a Catalunya", va asseverar en un discurs que va rebre l'aplaudiment del gruix de la cúpula del partit.