El PP promet combatre l’amnistia «al carrer, als ajuntaments i al Senat»

Feijóo convoca milers de persones a València per protestar contra els pactes amb els independentistes per a la investidura de Pedro Sánchez

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, durant l'acte contra l'amnistia celebrat ahir a València

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, durant l'acte contra l'amnistia celebrat ahir a València / EP/Juan Carlos Cárdenas

J.M.Vigara. València

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va advertir ahir Pedro Sánchez i el PSOE que els populars no es quedaran amb els braços plegats mentre s’aprova la llei d’amnistia per als líders independentistes. «No en passarem ni una i defensarem Espanya des del Senat», va avisar el líder dels populars en un acte convocat pels PP a València en el qual es van reunir 10.000 persones, segons la xifra oficial de la Delegació del Govern, i 20.000 segons els organitzadors.

Feijóo va reivindicar que «ningú és més que ningú en l’Espanya de les llibertats per més que un grapat de vots sigui decisiu al Congrés». El president dels populars va advertir que «ningú ens arrabassarà la dignitat, ni la llibertat, ni la igualtat, defensarem des del carrer, des dels ajuntaments i des de les comunitats autonòmes i des de la majoria absoluta del Senat» que no es concreti aquest indult als partidaris de Junts que van prendre part «en el referèndum il·legal de l’1 d’octubre del 2017 i que van protagonitzar aldarulls a diferents punts de Catalunya durant aquells dies».

El president del PP va qualificar de «disbarat democràtic» que s’estigui «canviant l’Estat del Dret amb prebendes per afavorir unes elits» i per perjudicar la majoria d’espanyols que «compleix la llei». A més, va destacar que els espanyols van votar a les urnes que el PP governés Espanya, però Sánchez i els seus socis «estan retorçant la Constitució Espanyola» perquè no es compleixi aquesta voluntat sobirana i popular, va puntualitzar.

Els milers de manifestants, valencians majoritàriament, però també simpatitzants i militants del PP arribats d’altres punts d’Espanya, van clamar amb Feijóo: «És un orgull ser espanyol, és un orgull haver nascut a Espanya!».

«Hem vist aquests anys l’atac més gran a l’Estat de Dret», va manifestar el president del Govern valencià, Carlos Mazón, en la protesta de milers de ciutadans. En aquests anys passats, abans d’arribar el PP a la Generalitat, va lamentar Mazón, «se’ns menyspreava, se’ns negava l’aigua, se’ns negava el finançament que necessitem, i pel camí, aquí, ara tenim el pitjor finançament i el més gran menyspreu, -en al·lusió als governs de Pedro Sánchez- i a més avui s’humilia Espanya, la Constitució i el rei, i jo dic: visca el rei i visca la Constitució!».

«S’està actuant sense cap vergonya, no ho tolerarem i no ho farem mai», va repetir el president valencià. Per primera vegada en 8 anys, va matisar, amb referència al nou govern autonòmic, «hem acabat amb la política sobiranista a les aules i amb consellers que deien que això eren els Països Catalans». «Tot això s’ha acabat», va defensar orgullós el president valencià.

L’alcaldessa de València, María José Catalá, per la seva banda, va remarcar que «no permetrem i lluitarem amb les ungles que ningú humiliï València ni la Comunitat Valenciana». «Aquesta és la València que crida per Espanya», va assegurar Català.

«Som aquí per dir alguna cosa molt clara, no en el nostre nom, no a l’amnistia. Ni en nom d’Espanya ni en nom de la Comunitat Valenciana ni en nom de València, havíem de dir-ho alt i clar. No permetrem aquesta atropellada. No ho tolerarem. Per això diem no a l’amnistia», va cridar, mentre milers de valencians l’aclamaven i aplaudien.

Així mateix, va presumir l’alcaldessa de València, «la nostra ciutat serà doblement lleial a Espanya, ens unim a les ciutats d’Espanya que diuen no, i afirmem que a València no ho tolerarem. S’intenta donar un cop d’Estat a Espanya i no diem res? No ho perdonarem, diem no a l’amnistia, perquè quan es delinqueix no es pot quedar impune i no es pot llançar aquest missatge d’impunitat a les futures generacions», va concloure l’alcaldessa de València.