La Moncloa demana "confiança" i insisteix que la llei d'amnistia és "constitucional"

Isabel Rodríguez acusa la dreta d'atiar una "escalada verbal i violenta"

ACN

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha volgut llançar aquest dimarts un "missatge de tranquil·litat" i ha demanat als "ciutadans de bona fe" que facin "confiança" en l'executiu de Pedro Sánchez. Ha assegurat que la llei d'amnistia registrada en solitari pel PSOE al Congrés és "plenament constitucional", i s'ha mostrat convençuda que malgrat les discussions tècniques que encara hi ha amb ERC, el text s'aprovarà amb el vot de tots els socis per 178 vots (PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG). També ha criticat "l'escalada verbal i violenta" de les protestes davant les seves del PSOE, i ha demanat a tots els grups que la "condemnin".

La portaveu del govern espanyol ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa posterior a l'últim Consell de Ministres abans del debat d'investidura de Pedro Sánchez, que previsiblement reorganitzarà el seu executiu aquest cap de setmana, un cop superada la votació.

Rodríguez ha defensat el text de la llei d'amnistia registrat pel PSOE i ha apuntat que un cop conegut "a molts se'ls han acabat els arguments". "És un text impecable des del punt de vista jurídic", ha dit.

L'executiu espanyol, ha afegit, "respecta" els qui han exercit el dret de manifestació, però fins ara tots aquests ciutadans i partits s'han manifestat contra un text que "no coneixien". Per això ha volgut llançar un "missatge de tranquil·litat" i "d'esperança" perquè l'executiu seguirà governant "pensant en les coses del dia a dia com els salaris, les condicions laborals, la joventut, l'educació, i l'atenció a la gent gran".

En aquest marc, ha demanat a la ciutadania "de bona fe" que faci "confiança" en l'executiu de Sánchez que "avalat per la trajectòria" d'un president que "no ha fet res més que millorar la vida dels espanyols", que ha estat criticat sempre "pels mateixos" i que deixarà "un país millor del que va trobar".

Segons Rodríguez, les protestes estan atiades per uns partits de la dreta que "no accepten la majoria parlamentària que recolza la llei, i això és ni més ni menys la democràcia". "A menys arguments més insults, i a més frustració més violència i decibels, però la responsabilitat dels que creiem en la democràcia és el debat el diàleg i acceptar és regles del joc", ha dit. Pel que fa a la figura del verificador internacional, Rodríguez ha recordat que penja d'un acord entre partits polítics, i no del seu executiu.