Vito Quiles: aquest és l’agitador ultra detingut en les protestes de Ferraz

Treballador d’EDATV, proper a la ultradreta Vox i fan de Donald Trump, el comunicador ha protagonitzat múltiples polèmiques a la sala de premsa del Congrés

Protesta al carrer Ferraz

Protesta al carrer Ferraz / EUROPA PRESS / GUSTAVO VALIENTE

Redacció / EPC

La policia va detenir aquest dilluns Vito Quiles en la divuitena nit de protestes a Ferraz contra l’amnistia i els pactes del PSOE. Segons la Delegació del Govern, aquest agitador d’extrema dreta i treballador d’EDATV va ser arrestat per desobediència i atemptat contra l’autoritat.

Quiles, que treballa a l’empresa de Javier Negre, sembra la polèmica al seu pas. Ja al setembre, el portaveu parlamentari socialista, Patxi López, es va negar a contestar-li en una roda de premsa. «A tu no et contestaré mai. He vist algun tuit teu quan la selecció va jugar i va guanyar a Geòrgia amb un contingut racista. No respectaré a un racista responent les seves preguntes», li va dir López, amb referència a un tuit racista sobre Lamine Yamal i Nico Williams.

Pròxim a la ultradreta Vox i fan de Donald Trump, Javier Milei i Nayib Bukele, Quiles es proclama a les xarxes socials simpatitzant de Noviembre Nacional, la nova marca de les protestes a Ferraz.

Aquest comunicador ha protagonitzat múltiples polèmiques a la sala de premsa del Congrés dels Diputats. Gabriel Rufián i portaveus d’altres grups nacionalistes i de l’esquerra van xocatamb Quiles durant la passada legislatura.

L’actitud de Quiles a les rodes de premsa del Congrés ha provocat el rebuig de molts dels periodistes que cobreixen la informació de la Cambra baixa en les darreres setmanes.

TEMES