Alejandro Fernández nega que hi hagi una crisi interna al PPC: "No he tingut la sensació de manca de suport"

El president dels populars a Catalunya admet "discrepàncies" a l'estiu però diu que és "pantalla passada"

El president del PPC, Alejandro Fernández, durant la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat

El president del PPC, Alejandro Fernández, durant la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat / Bernat Vilaró

ACN

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha negat que hi hagi una crisi interna al PPC i ha considerat que són "rumors". "No he sentit o no he tingut la sensació de manca de suport ni problemes interns", ha dit en una entrevista a Ser Catalunya. Fernández ha admès "discrepàncies" a l'estiu pels contactes que el PP volia obrir amb Junts però ha afegit que és una "pantalla passada". "Va quedar palès que Junts no tenia intenció de fer acords en el marc constitucional", ha afegit. El president del PPC ha defensat que una "part substancial del discurs" ha de ser compartit amb el PP ja que es tracta d'un partit d'àmbit espanyol. Però ha reivindicat que els partits autonòmics han de tenir "llibertat" en una altra part.

Fernández ha afirmat que no és conscient que el partit l'hagi volgut treure de la presidència del PPC. "Jo no faig cas de rumors. Faig la meva feina i estic molt tranquil", ha assegurat.

El president del PPC ha recordat que fa dos anys tothom donava per liquidat el partit a Catalunya i es recomanava que s'integrés en altres projectes polítics. I ha reivindicat que en les últimes eleccions del 23-J el PP va treure a Catalunya més vots que ERC i Junts. "Estem fent les coses raonablement bé", ha defensat.

Pel que fa al seu futur polític, s'ha limitat a dir que és president del PPC i que és "impossible" saber què passarà en un futur. "Ara mateix és la meva responsabilitat", ha reblat.

El líder del PPC també ha criticat que la reunió entre PSOE i Junts a Suïssa trasllada la idea que és una cimera de pau entre dos estats que han estat en guerra. "Quan el PSOE accepta una taula d'aquest tipus és com si fossin dos estats en guerra. És acceptar que l'interlocutor té caràcter d'estat. I estan acceptant que Catalunya és Puigdemont", ha lamentat. I, en aquest sentit, ha recordat que Junts va ser el cinquè partit més votat a les eleccions del 23-J. Així mateix, ha defensat que la situació actual no té res a veure amb les negociacions amb ETA.