Feijóo alerta de la major crisi constitucional en 45 anys i acusa Sánchez de fer-li una esmena a la totalitat

Assegura que l’objectiu del PP és defensar la Constitució “per sobre d’arribar al govern”

El líder del PP Alberto Núñez-Feijóo

El líder del PP Alberto Núñez-Feijóo / ACN - arxiu

ACN

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha alertat aquest dimecres que Espanya viu la “major crisi institucional” en 45 anys i ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de defensar avui la Constitució i en uns dies “presentar una esmena a la totalitat” contra el text amb la llei d’amnistia. Al seu parer, Sánchez “s’ha posat a liderar un moviment en contra de la Constitució”, i ha assegurat que el PP tindrà com a objectiu defensar el text constitucional “per sobre d’arribar al govern”.

Feijóo ha constatat que en els últims quatre o cinc anys s’han començat a trencar alguns partits d’estat, en referència al PSOE. “Els independentistes van començar a prendre protagonisme i avui estem comprovant potser el pitjor moment i la major crisi institucional que Espanya ha viscut en aquests 45 anys”, ha constatat.

Al seu parer, el PSOE ha pactat amb aquests partits i ha fet un tracte “que és la presidència del govern per un atac continu a les institucions i a la Constitució”. “Ara tenim un president que no només ha pactat amb els partits que estan en contra de la Constitució, sinó que s’ha posat a liderar un moviment en contra de la Constitució”, ha denunciat.

El popular ha assegurat que ara hi ha “una sèrie d’espanyols que tenen uns privilegis, polítics que no compleixen les lleis, que modifiquen el Codi Penal quan volen i els seus advocats pacten una esmena a la totalitat de la Constitució que és l’amnistia”. En aquest sentit, ha opinat que Sánchez “no pot venir aquest dimecres a celebrar la Constitució i en uns dies presentar una esmena a la totalitat de la Constitució”. “Quan en un país els ciutadans no som iguals i s’ataca la separació de poders, en aquell país no hi ha Constitució”, ha conclòs.

El líder del PP s’ha compromès amb la majoria dels presidents autonòmics i alcaldes en l’objectiu de defensar la Constitució, “per sobre d’arribar al govern”, i ha volgut llençar un “missatge d’esperança” afirmant que “no guanyaran les minories” malgrat l’actitud del PSOE.

En aquest sentit, ha insistit que “Espanya no es pot decidir a Brussel·les”, i el control del govern “no es pot decidir a Suïssa”. “L’únic mediador per al control d’Espanya és la Constitució”, ha reblat Feijóo.

CGPJ i Podem

Pel que fa al bloqueig al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el popular ha assegurat que el PP “no serà còmplice del control de les institucions de l’Estat” que, al seu parer, practica el PSOE. Els populars, ha dit, defensen la independència del poder judicial. Ha assegurat que ell no hagués nomenat l’actual Fiscal General de l’Estat, ni els magistrats del TC proposats pel PSOE ni la presidenta del Consell d’Estat.

Ha afegit que ell entén que un govern “que necessita mantenir-se en el poder a través de tres comissions d’investigació per jutjar l’actuació judicial no creu en la independència judicial”, però ha advertit que defensar això suposa baixar per “un pendent perillosíssim, que és la derogació tàcita de la Constitució”.

Pel que fa a la decisió de Podem de trencar amb Sumar, Feijóo s’ha limitat a constatar que Sánchez va prometre “estabilitat i convivència” i en menys d’un mes ja no n’hi ha. “Ni convivència ni estabilitat està aportant aquest govern de Sánchez amb els seus socis”, ha indicat.