Mor Eduard Rius, conseller de Sanitat durant l’època de Jordi Pujol

Padrós destaca que estava “molt compromès amb el sistema sanitari i amb la professió”

D'esquerra a dreta, els exconsellers de Salut Ramon Espasa, Xavier Trias, Eduard Rius, Marina Geli y Boi Ruiz

D'esquerra a dreta, els exconsellers de Salut Ramon Espasa, Xavier Trias, Eduard Rius, Marina Geli y Boi Ruiz / ROBERT RAMOS

ACN

Eduard Rius, conseller de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat entre 1996 i 2002, ha mort. Rius va ser al capdavant de Sanitat durant aquests anys, en l’època de Jordi Pujol al capdavant del Govern de la Generalitat. Entre el 1999 i el 2003 va ser diputat del Parlament per Convergència i Unió. El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha assegurat en un missatge a 'X' que està “commogut” per la mort de Rius, de qui ha destacat que era “gran persona i amic”. També ha apuntat que “va ser un molt bon conseller” i ha afirmat que estava “molt compromès amb el sistema sanitari i amb la professió”.

Per la seva banda, el conseller de Salut Manel Balcells també ha lamentat la pèrdua i ha recordat que Rius va ser conseller ara fa 27 anys, “quan es posaven les bases de l’actual sistema de salut del país”. “Des d’aquí vull expressar el meu condol a la família", ha dit a ‘X’.