El Govern seguirà parlant amb els membres de la UE perquè l'oficialitat del català es mantingui a l'agenda del Consell

Serret reitera que mantindrà la "màxima exigència" a l'executiu estatal perquè treballi per aconseguir la fita

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, en una atenció als mitjans

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, en una atenció als mitjans / arxiu

ACN

El Govern de la Generalitat seguirà mantenint interlocucions amb els països membres de la Unió Europea, en especial amb la presidència rotatòria que ostenta Bèlgica, per tal que el debat sobre l'oficialitat del català a Europa es mantingui a l'agenda del Consell. Així ho ha manifestat la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, hores després que hagi acabat l'últim Consell d'Afers Generals sota la presidència rotatòria d'Espanya sense que s'hagi votat la qüestió. Serret ha reiterat des de Ginebra que mantindrà la "màxima exigència" a l'executiu estatal perquè treballi per aconseguir la fita. El secretari d'Estat espanyol per la UE, Pascual Navarro, ha indicat avui que ja es mantenen converses amb Bèlgica.

"Queda encara feina per fer", ha indicat Serret, que ha considerat que "cal mantenir la màxima exigència al govern espanyol perquè continuï fent tot allò que estigui a les seves mans".

De la seva banda, el Govern seguirà "amb la màxima implicació i acció" aportant informació i "reforçant la capacitat d'ajudar les institucions europees" a tenir el màxim de dades per poder definir bé "tots els informes sobres costos econòmics o d'altres", ha reblat Serret.