El president del CGPJ, davant de Bolaños: "Per favor, baixin la tensió, deixin-nos en pau"

Guilarte clama contra els "freqüents i injustos intents de deslegitimació" que pateix la judicatura

Reunió del Consell General del Poder Judicial per debatre una eventual amnistia als encausats del procés

Reunió del Consell General del Poder Judicial per debatre una eventual amnistia als encausats del procés / arxiu

ACN

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vicente Guilarte, ha clamat aquest divendres contra els "freqüents i injustos intents de deslegitimació" que, a parer seu, està patint la judicatura per part d'alguns representants públics. "Ho vam veure dimarts al Congrés i el Senat. Per favor, baixin la tensió, deixin-nos en pau", ha dit en un acte on hi era present el ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños. "Des de dins també assumim la nostra neutralitat, sovint distorsionada. La independència judicial és bidireccional. No a les ingerències seves a lo nostre, però tampoc a les nostres en lo seu", ha afegit Guilarte.

"Sens dubte, aquests episodis tenen un efecte devastador en minar la confiança dels ciutadans en la justícia", ha dit el president de l'òrgan de govern dels jutges. Les paraules de Guilarte arriben poc després del rebuig que altres òrgans judicials han expressat contra unes paraules de la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, on va qualificar de "personatges obscurs" i "indecents" magistrats com Carlos Lesmes o Manuel Marchena.

"Cap poder de l'Estat pot ser còmplice d'aquestes campanyes, ni amb les seves actituds ni amb els seus silencis", ha avisat Guilarte. D'altra banda, ha afirmat que cap jutge hauria de ser cridat a una comissió parlamentària per justificar "en una seu extravagant" els seus procediments. "Iniciar aquesta via implicaria un xoc que s’endevina brutal entre poders de l'Estat necessàriament cridats al respecte mutu, mai a la confrontació", ha apuntat.