Sánchez viatjarà a l'Iraq el 27 i 28 de desembre

Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu

Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu / Alejandro Martínez Vélez

Redacció

El president del Govern, Pedro Sánchez, viatjarà a l'Iraq els pròxims 27 i 28 de desembre, segons ha informat Presidència del Govern aquest dissabte. Aquest viatge s'emmarca dins de la tradicional visita del president de l'Executiu a missions dels militars espanyols que realitzen fora del territori nacional, com ja fes l'any passat a Líban, i en aquest cas a l'Iraq.

Des del 24 de maig, Espanya lidera la Missió de l'OTAN a l'Iraq (NMI, per les seves sigles en anglès), sota el comandament del tinent general José Antonio Agüero Martínez, que va rellevar en el seu càrrec al general Giovanni M. Iannucci, cap de la NMI des de maig de 2022.

Al juny l'Estat Major de la Defensa (EMAD) va informar que estaven desplegats a l'Iraq 370 militars espanyols, enquadrats en la missió de l'OTAN i en l'operació 'Inherent Resolve' de la Coalició Internacional al país. La Missió de l'OTAN a l'Iraq (NMI-l'Iraq) és una missió d'assessorament i desenvolupament de capacitats i no relacionada amb el combat.

Té com a principal objectiu ajudar a l'Iraq a construir les seves institucions de seguretat i a aconseguir unes forces armades més sostenibles i eficaces perquè siguin capaces d'estabilitzar el país, lluitar contra el terrorisme i impedir el retorn del Daesh. Totes les activitats que desenvolupa la NMI-l'Iraq compten amb el consentiment del govern iraquià i es realitzen respectant plenament la seva sobirania i integritat territorial.

En 2022, Sánchez ja va visitar el 28 de desembre a les tropes espanyoles desplegades al Líban, dins de la Missió de la Força Interina de Nacions Unides per al Líban (UNIFIL). En aquesta ocasió, va estar acompanyat per la ministra de Defensa, Margarita Robles, per a visitar la Base Miguel de Cervantes, en la localitat de Marjayoun, al sud de Líban.