Sanitat estudia implementar la baixa automàtica de tres dies per rebaixar la saturació a l'atenció primària

La ministra Mónica García diu que la mesura busca que les malalties "lleus" es puguin justificar amb una "declaració responsable"

La ministra de Sanitat, Mónica García

La ministra de Sanitat, Mónica García / ACN/Javier Barbancho

ACN

El Ministeri de Sanitat estudia implementar la baixa automàtica de tres dies per rebaixar la saturació a l'atenció primària arran de l'augment dels contagis per virus respiratoris de les últimes setmanes. En una entrevista a Onda Cero aquest dilluns, la ministra de Sanitat, Mónica García, ha explicat la mesura està pensada perquè els treballadors puguin justificar una malaltia "lleu" mitjançant una "declaració responsable" quan es comencen a tenir els primers símptomes, per tal de no "burocratitzar i col·lapsar més" els centres sanitaris.

García ha defensat que la mesura "és eficaç", alhora que es tracta d'una "demanda històrica" de l'atenció primària que en altres països ja l'han implementada.

En aquest sentit, la ministra ha qüestionat que, durant els primers símptomes de la malaltia, es digui que "no és necessari anar al metge i, tanmateix, s'obligui a anar a buscar una baixa" al centre sanitari.