El Parlament Europeu aprova prohibir la venda de cotxes de gasolina i dièsel a partir del 2035

La legislació fixa l'objectiu intermedi de reduir en un 55% les emissions de CO2 dels vehicles nous el 2030

Cotxes aturats en les primeres hores de l'operació de Tots Sants a l'AP-7 al seu pas per Cerdanyola del Vallès, sentit Girona

Cotxes aturats en les primeres hores de l'operació de Tots Sants a l'AP-7 al seu pas per Cerdanyola del Vallès, sentit Girona / ACN

ACN

El Parlament Europeu ha donat aquest dimarts llum verda a prohibir la venda de vehicles de gasolina i dièsel a partir del 2035. Amb 340 vots a favor, 279 en contra i 21 abstencions, el ple ha aprovat l'acord al qual s'havia arribat amb el Consell perquè a partir del 2035 només es puguin vendre vehicles de zero emissions.

La mesura forma part del paquet de la Unió Europea per reduir en un 55% les emissions de gasos amb efecte hivernacle l'any 2030. Abans del 2035, la legislació, que encara ha de ser ratificada pel Consell, estableix dos objectius intermedis: reduir en un 55% en el cas de cotxes i en el 50% en el de furgonetes les emissions de CO2 el 2030.

La majoria dels eurodiputats del Partit Popular Europeu han votat en contra de la iniciativa, així com la majoria de membres de l'extrema dreta a l'Eurocambra.