Putin promet castigar la rebel·lió del grup paramilitar Wagner

Prigojin acusa l'exèrcit rus d'atacar els seus mercenaris i anuncia que té el control militar a Rostov del Don

El president rus Vladimir Putin

El president rus Vladimir Putin / GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN

ACN

Guerra oberta entre el president rus, Vladímir Putin, i el grup paramilitar Wagner, liderat per Ievgueni Prigojin, que aquest divendres ha acusat l'exèrcit rus d'haver atacat amb míssils els seus mercenaris i ha promès castigar els culpables. Aquesta matinada Prigojin ha penjat un vídeo a Telegram en què afirma que és a l'Estat Major rus de la ciutat de Rostov del Don, al sud-oest del país, i que controla totes "les instal·lacions militars i l'aeròdrom". Segons l'agència estatal RIA Novosti, en un discurs televisat, el president rus ha qualificat de "punyada a l'esquena" la rebel·lió del grup Wagner contra el ministeri de Defensa del país i ha dit que l'exèrcit i les forces de l'ordre han rebut les ordres necessàries per neutralitzar-la.

Putin ha afirmat que les grans "ambicions" d'alguns han portat a la "traïció" i ha advertit que hi haurà un "càstig" per aquells que divideixin la societat russa. El líder rus ha detallat que està en marxa un dispositiu antiterrorista a la capital, Moscou, i en diverses regions.

Anteriorment, el líder del grup Wagner s'havia declarat en rebel·lia contra la cúpula del Ministeri de Defensa, sobretot contra el ministre, Serguei Xoigú, i el cap de l'Estat major, Valeri Gueràssimov, als quals ha acusat d'haver liquidat 100.000 soldats russos i haver creat el caos en la invasió a Ucraïna.