Horror al quibuts Kfar Aza: Soldats israelians troben els cadàvers de 40 nens i nadons

Alguns dels difunts que s'han trobat al sud del país havien estat decapitats

Soldats israelians caminen al costat de cadàvers de milicians d'Hamàs al quibuts Kfar Aza, aquest dimarts

Soldats israelians caminen al costat de cadàvers de milicians d'Hamàs al quibuts Kfar Aza, aquest dimarts / EFE

Redacció

Militars israelians han reportat a periodistes estrangers la troballa dels cossos d’almenys 40 nens i nadons assassinats mentre dormien junts en un dormitori comunitari al quibuts Kfar Aza, al sud d’Israel. Alguns d’ells, segons els militars, han sigut trobats decapitats. Als terrenys de la colònia jeuen a més els cossos sense vida de desenes de residents israelians i militants de Hamàs entre cases cremades, mobles destruïts i automòbils incendiats.

L’Exèrcit israelià, en companyia de reporters de la premsa estrangera, va recórrer el lloc certificant les morts dels ciutadans en una de les zones més afectades pels atacs que s’estan produint des d’aquest cap de setmana a Israel i la Franja de Gaza. 

«Veus els nadons, les mares, els pares als seus dormitoris, als seus llocs segurs, i han sigut assassinats pels terroristes. No és una guerra, no és un camp de batalla. És una massacre, és una activitat terrorista», va dir el líder militar israelià, el general Itai Veruv.

Cossos pels carrers

Els soldats han reportat escenes dantesques. En aquesta colònia, els militants van arrasar les vivendes, van matar centenars d’israelians i van prendre desenes d’ostatges. Algunes de les cases van quedar gairebé destruïdes durant l’atac, amb parets esfondrades i cremades. Una situació que ha complicat sobre manera les tasques de rescat empreses pels soldats israelians, la missió dels quals era anar casa per casa recuperant cadàvers civils per posar-los en bosses. AIxò no s’havia pogut fer abans perquè els militants seguien actius capturant i assassinant els ciutadans, així com instal·lant trampes explosives.

Els soldats encara estaven assegurant els camins del quibuts, que tenia cases d’una sola planta amb terrasses, palmeres i plàtans, mentre s’escoltaven ràfegues de trets i explosions a la llunyania. Es podien sentir els avions des de dalt i es podia veure fum elevant-se des de Gaza. Les sirenes van advertir sobre l’arribada de coets interceptats al cel.

Un portaveu militar va dir que el nombre de morts pels atacs de Hamàs havia augmentat a 900, majoritàriament civils assassinats a trets a casa seva o als carrers, cosa que eclipsa l’escala de qualsevol atac passat d’islamistes més enllà de l’11 de setembre. Desenes d’israelians van ser portats a Gaza com a ostatges, i alguns van ser obligats a desfilar pels carrers.

Des d’aleshores, almenys 770 habitants de Gaza han mort en atacs israelians, segons funcionaris de Gaza, mentre que districtes sencers de Gaza han sigut arrasats.