Evacuat per una alerta de bomba l'institut de França on va morir assassinat un professor divendres passat

Institut d'Arrás on va morir assassinat un professor divendres passat

Institut d'Arrás on va morir assassinat un professor divendres passat / Europa Press/Contacto/Alexis Sciard

EP

L'institut del nord de França on divendres passat va ser assassinat un professor ha estat evacuat aquest dilluns al matí per una alerta de bomba, mentre el país viu en alerta antiterrorista. Durant el cap de setmana ja hi va haver altres evacuacions en punts emblemàtics com el Museu del Louvre de París o el Palau de Versalles.

L'atac de l'institut Gambetta-Carnot d'Arrás es va saldar amb la mort de Dominique Bernard i tres persones més van resultar ferides. El presumpte autor dels fets, identificat com Mohamed M. i fitxat per les autoritats per la seva possible perillositat, va ser detingut immediatament, dins d'una investigació que també ha inclòs vuit arrestas més.

La tornada aquest dilluns a les classes s'ha complicat encara més al centre per un avís de bomba que ha obligat a evacuar els treballadors i alumnes, segons fonts policials citades per Franceinfo i que han confirmat el desplegament de més efectius de seguretat a la zona per descartar possibles amenaces.

El president francès, Emmanuel Macron, que presidirà dimarts una nova reunió de la cúpula de seguretat, ha publicat aquest dilluns a les xarxes socials un missatge d'homenatge al professor mort i al conjunt de la comunitat educativa. Precisament avui es compleixen tres anys de l'assassinat d'un altre docent, Samuel Paty, en un atemptat islamista als afores de París.

"El divendres passat, quan (Bernard) intentava protegir els seus alumnes, va caure pels colps del terrorisme islamista", ha emfatitzat Macron, que ha lloat el comportament "heroic" de la víctima, "fins a l'últim minut", tal com ja va fer divendres mateix després de desplaçar-se fins al lloc dels fets.

"Els terroristes ho saben: no hi ha República sense escola, sense l'aprenentatge pacient a les vostres classes de l'esperit crític i dels valors de llibertat, igualtat, fraternitat i laïcisme que forgen els ciutadans", ha subratllat el president.