Mitjançant la tècnica de programari segrestador

El banc ICBC, el més gran de la Xina, pateix un ciberatac als seus serveis financers als EUA

L'atac de programari consisteix en el segrest de dades mitjançant el seu xifratge i la posterior petició de rescat a canvi de la clau per recuperar-los

El banc ICBC

El banc ICBC / EFE / ROLEX DE LA PENA

Redacció

El Banc Industrial i Comercial de la Xina (ICBC), el banc més gran del país asiàtic, va patir un ciberatac de programari segrestador que va afectar alguns dels seus sistemes de serveis financers als Estats Units, va informar l’entitat en un comunicat.

L’atac de programari segrestador, que es va produir dimecres, consisteix en el segrest de dades mitjançant el seu xifratge i la posterior petició de rescat a canvi de la clau per recuperar-los.

L’ICBC va explicar a la seva pàgina web que immediatament després de descobrir l’incident «va desconnectar i va aïllar» els sistemes afectats per contenir l’atac i que ha estat realitzant una «exhaustiva investigació» i avançant en els seus «esforços de recuperació» amb el suport del seu equip professional d’experts en seguretat informàtica.

Incident reportat

El banc també va indicar que ha reportat l’incident a les autoritats policials i que va aconseguir liquidar amb èxit les operacions de tresoreria dels Estats Units executades dilluns i les operacions de finançament de ‘repos’ (instrument pel qual es venen valors condicionats a un acord per recomprar-los en una data posterior) fetes dimarts.

L’entitat va assegurar que l’atac «no va tenir impacte» a la seu del banc a la Xina ni a la seva sucursal de Nova York, ja que els sistemes de negocis operen «de forma independent».

Un portaveu del Departament del Tresor dels Estats Units va assegurar en les últimes hores «estar al corrent» de l’atac i va aclarir que «manté el contacte amb participants del sector financer i reguladors».