Rússia llança l'atac més gran amb drons sobre Kíiv des de l'inici de la guerra d'Ucraïna

Cinc persones han resultat ferides, entre elles un nen d'11 anys

Imatge d'arxiu de soldats ucraïnesos a Jarkov, Ucraïna

Imatge d'arxiu de soldats ucraïnesos a Jarkov, Ucraïna / arxiu

Redacció

Les autoritats ucraïneses han denunciat aquest dissabte l'atac amb més de 70 drons llançat per Rússia a diversos punts del país, especialment contra la seva capital, Kíiv. Tal com han notificat les autoritats, cinc persones han resultat ferides, entre elles un nen d'11 anys.

Segons ha detallat el departament de premsa de la Força Aèria d'Ucraïna, l'exèrcit rus ha atacat aquesta nit amb uns 75 vehicles aeris no tripulats, 71 dels quals han estat derrocats pels sistemes de defensa ucraïnesos. Es tracta del major atac amb avions no tripulats russos en la capital ucraïnesa des que va començar la invasió al febrer de 2022. L'alerta aèria a la ciutat ha durat sis hores, i les restes de drons caiguts han causat incendis i han danyat edificis en diferents punts de la capital, ha indicat l'alcalde, Vitali Klitschko. "L'enemic continua sembrant el terror", va dir.

Ja aquesta matinada les autoritats de la capital havien denunciat atacs russos amb drons Sahid, havien demanat que la població es resguardés en refugis, al mateix temps que havien advertit de la possibilitat de nous incidents, recull l'agència Ukrinform.