Borrell reivindica des de Kíiv el compromís de la Unió amb Ucraïna: "El país és una prioritat per a la UE"

L'alt representant apunta que "la millor manera de guanyar la guerra" és "caminar cap a la Unió Europea

L'alt representant per a la política exterior de la UE, Josep Borrell, durant la seva visita a Ucraïna

L'alt representant per a la política exterior de la UE, Josep Borrell, durant la seva visita a Ucraïna / ACN

ACN

L'alt representant per a la política exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, ha reivindicat el compromís del club comunitari amb Ucraïna. "El país és una prioritat per a la UE", ha assenyalat aquest dimecres des de Kíiv, en una atenció a mitjans acompanyat del primer ministre ucraïnès, Denys Shmyhal. Segons el dirigent català, els 27 continuaran donant suport a Ucraïna "costi el que costi" i ha celebrat els progressos que està duent a terme el govern de Zelenski per avançar en el camí de l'adhesió. "La millor manera de guanyar la guerra i garantir la pau és caminar cap a la Unió Europea", ha manifestat.

Malgrat les dificultats de la guerra, Borrell ha posat en valor la "resiliència" de Kíiv i ha animat el país a continuar treballant per reforçar "els mecanismes democràtics".

Per altra banda, ha recordat que la UE ha destinat a Ucraïna al voltant de 88.000 milions d'euros des de l'inici de la guerra, una xifra a la qual se sumaran els 50.000 milions d'euros desbloquejats en l'últim Consell Europeu després de superar el veto del primer ministre hongarès, Viktor Orbán.