Un terratrèmol de magnitud 6 fa tremolar la costa del Japó

La tremolor arriba un dia després del potent terratrèmol que va afectar Taiwan deixant una desena de morts i més d'un centenar de ferits

La central de Fukushima, en una imatge d'arxiu

La central de Fukushima, en una imatge d'arxiu / Europa Press

EFE

Un terratrèmol de magnitud 6 ha sacsejat aquest dijous una àmplia zona de l'est del Japó, amb epicentre davant la costa de Fukushima, sense que s'activés l'alerta de tsunami ni constin, de moment, danys. El sisme ha tingut lloc a les 12:16 hora local (3:26 GMT) i ha tingut el seu epicentre a 40 quilòmetres de profunditat davant la costa de la prefectura de Fukushima, a l'est del país, segons va informar l'Agència Meteorològica del Japó (JMA). La tremolor ha arribat a l'escala 4 sísmica nipona (de 7 nivells i centrada a mesurar l'agitació sobre la superfície i els danys potencials) i el mateix nivells en les prefectures del costat d'Iwate i Miyagi.

L'empresa operadora de l'accidentada central de Fukushima, TEPCO, ha dit que es troba revisant si s'ha produït algun problema a la central després del terratrèmol, segons ha detallat la cadena estatal NHK, mentre que la ferroviària JR East ha suspès les operacions del tren bala de Tohoku, que connecta Tòquio amb Sendai per un tall de llum.

Segons la companyia Tohoku Electric Power, no s'ha detectat cap anomalia a la central nuclear de Miyagi Ongawa ni en els nivells de radiació en les zones properes a aquesta.

El sisme d'aquest dijous al Japó es produeix després que un fort terratrèmol afectés Taiwan el dia anterior, deixant prop d'una desena de morts i centenars de ferits, obligant a activar l'alerta de tsunami a les illes de l'arxipèlag d'Okinwa, al sud-oest del Japó.

El Japó es troba sobre l'anomenat Anell de Foc, una de les zones sísmiques més actives del món, i pateix terratrèmols amb relativa freqüència, per la qual cosa les infraestructures estan especialment dissenyades per aguantar les tremolors.