Santpedor reprèn el curs amb l’estrena de la nova escola La Serreta

L’alumnat del centre ha començat aquest dilluns el segon trimestre a l’esperat equipament, que deixa enrere els barracons

Estrena de l'escola La Serreta de Santpedor

Mireia Arso

Queralt Casals

Queralt Casals

Com si fos un regal de Reis, els més de 200 alumnes d’infantil i primària de l’escola La Serreta de Santpedor han tornat aquest dilluns al matí de les festes de Nadal amb la il·lusió d’estrenar escola nova. Infants i famílies han entrat per primer cop a les noves i flamants instal·lacions que, amb un evident entusiasme, han pogut recórrer de cap a cap abans d’iniciar les classes. Amb l’estrena del nou edifici, La Serreta deixa enrere els barracons on havia funcionat des que es va crear fa setze anys i ja pot començar a fer-se seu l’espai definitiu.

Un gran nombre de famílies han acompanyat els seus fills i filles el primer dia que trepitjaven l’esperada nova escola i miraven embadalits tots els racons del nou centre. L’inici de la jornada s’ha viscut com una autèntica festa i les cares de famílies, mestres i alumnat feien notar que es tractava d’un dia especial. El director de La Serreta, Guifré Dalmau, que rebia als infants i les famílies a la porta del nou centre, assegurava que «tornar de les vacances de Nadal i trobar-te un edifici nou és una il·lusió màxima». Segons Dalmau, amb el nou equipament, «guanyem espai, comoditat i moltes possibilitats».  Ara, el repte és traslladar «l’ambient familiar i la màgia» que tenien a l’antic centre perquè l’actual «també sigui l’edifici de La Serreta», deia.

En la mateixa línia, l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, no podia amagar la satisfacció i assegurava sentir-se «doblement satisfet: com a pare i com a alcalde». Per Codina, l’estrena de l’escola «és una fita històrica per Santpedor, després de tants anys amb mòduls per fi s’ha aconseguit el nou edifici que és modern i funcional». El regidor d’Educació, Agustí Comas, hi afegia «l’esforç de tots aquests anys de tota la gent que va començar a La Serreta, com es van anar adaptant a l’espai de les cargoleres i, al final, s’ha aconseguit aquest nou edifici, que ha estat un treball de poble».

Alumnes, famílies i professorat s'han reunit a la sala polivalent del nou centre

Alumnes, famílies i professorat s'han reunit a la sala polivalent del nou centre / Mireia Arso

La jornada ha estat marcada per les cares d’il·lusió dels infants i els familiars que els han acompanyat quan anaven descobrint tots els espais del centre. Cristina Camprubí, mare de la Siena d’I3 definia la nova escola com «un gran canvi» i «un regal de reis», mentre Roser Oliveras, mare de la Ivet del mateix curs, en destacava «el fet que hi hagi tanta llum» i que guanyen «amb comoditat». «Estem contents de poder estrenar una escola, que no passa gaires vegades», hi afegia. Per la seva banda, Maribel Jódar, definia el centre com «espectacular» i en destacava «la combinació de vidre i fusta» i el gran nombre d’espais «amb aules especialitzades de música i ciències». Una altra mare, la Mireia, assegurava que era una escola «molt desitjada, tant pels pares però més pels fills, perquè portàvem molt de temps esperant-la».

A finals del mes de desembre, amb les obres ja finalitzades, la brigada municipal i l’equip del centre van ultimar el trasllat per a poder iniciar el segon trimestre a les noves instal·lacions. El nou centre s’ha construït en uns terrenys del carrer Prat de la Riba en confluència amb el carrer Pau Casals, molt a prop d’on hi havia l’antiga escola en cargoleres, que l’Ajuntament de Santpedor va cedir en el seu dia a la Generalitat. L’equipament, que es mantindrà amb una sola línia educativa, és un edifici de 2.320 metres quadrats i amb capacitat per a uns 225 alumnes distribuïts bàsicament en un espai de planta baixa més un pis, si bé té fins a tres nivells en alguns punts per adequar-se al terreny.

L’espai dedicat a educació infantil disposa de tres aules, serveis, aula de psicomotricitat, tutoria i magatzem, mentre que a primària hi ha 10 aules (les dels 6 cursos i les de desdoblament, reforç, una d’específica i una d’informàtica), a banda de cuina, magatzem, lavabos i les zones comunes (amb un espai polivalent amb vestidors, magatzem i un escenari). Les noves instal·lacions també disposen d’una àrea d’administració, consergeria i per a l’AFA.

Una obra molt reivindicada

Amb l’estrena del nou centre s’ha fet realitat una obra reivindicada des de fa anys per la comunitat educativa. Tot i que l’escola es va crear el 2007, el projecte del nou centre no es va començar a gestar fins al cap de deu anys. El departament d'Educació es va comprometre llavors a valorar les necessitats que es reclamaven des de la comunitat educativa i es va tirar endavant amb la proposta, que es va començar a materialitzar amb la redacció del projecte.

Els treballs de construcció de la nova escola La Serreta als terrenys cedits per l’Ajuntament de Santpedor entre els carrers Prat de la Riba i Pau Casals van començar a final del 2020 amb un termini d’execució màxim de 3 anys. Finalment, ja és una realitat.