La CUP Santpedor inicia una campanya per denunciar barreres arquitectòniques

La formació considera que el govern va tard en la millora de l’accessibilitat al municipi

Membres de la CUP en l'inici de la campanya identificativa

Membres de la CUP en l'inici de la campanya identificativa / CUP SANTPEDOR

Redacció

La CUP Santpedor ha posat en marxa una campanya per fomentar l’accessibilitat al municipi amb el lema «Tombem les barreres arquitectòniques». Aquesta iniciativa ha arrencat amb la col·locació de senyals identificatius en els espais públics per fer visible «la precària situació del municipi en matèria d’accessibilitat», en referència a voreres no adaptades, absència de rampes i obstacles situats al mig del pas.

L’objectiu de la campanya, segons destaquen els cupaires en un comunicat, és «conscienciar sobre aquesta problemàtica, senyalant la deixadesa que hi ha hagut per part dels últims governs, encapçalats per ERC, fins a tal punt que el municipi no ha comptat mai amb un Pla d’Accessibilitat Municipal, malgrat tenir el suport de la Diputació de Barcelona».

Aquesta formació, que té dos regidors a l’oposició a l’Ajuntament, considera que l'actual equip de govern en coalició d’Esquerra i Junts per Santpedor «podria haver actuat amb més celeritat iniciant intervencions necessàries veient que el pla que van començar a tramitar arribarà a finals del seu mandat». Davant d’aquesta situació, la CUP Santpedor ha elaborat una pàgina web on s’hi pot trobar, a més a més d’informació sobre la campanya, un plànol amb punts que han identificat com a conflictius des del punt de vista de l’accessibilitat, tant dels carrers del municipi com dels edificis públics. La intenció és «animar a la població» a participar en l’elaboració d’aquest plànol col·laboratiu afegint, a través d’un breu formulari, qualsevol barrera arquitectònica detectada.