El grup bagenc Gaudire vol sensibilitzar sobre la igualtat de gènere amb un scape room feminista al carrer

La proposta, inspirada en el 8-M, arriba aquest dissabte a Sant Fruitós, i el 27 de març a Castellbell

Gaudire proposa un scape room de temàtica feminista

Gaudire proposa un scape room de temàtica feminista / GAUDIRE

Redacció

Un escape room de temàtica feminista que transcorre a l'aire lliure. És la nova aposta del grup bagenc Gaudire (www.gaudire.com), que organitza esdeveniments d'aquest tipus arreu de Catalunya, i que ara vol sorprendre amb una proposta que convida a reflexionar sobre la societat en què vivim amb aspectes com la igualtat de gènere. Aquest dissabte arribarà a Sant Fruitós de Bages, i el proper 27 de març, a Castellbell i el Vilar.

Es tracta de l'Escape city - Especial 8M, i es tracta d'una aventura en què els participants han de respondre diferents preguntes de temàtica feminista amb una app mòbil per equip, i resoldre proves i enigmes per acabar construint un mural cooperativament. Durant el joc, els grups s'enfronten a tot un seguit de qüestions relacionades amb la desigualtat de gènere i les discriminacions que pateixen les dones en diversos àmbits de la vida, i el seu paper en la història i en l'actualitat, entre altres. Un dels reptes, per exemple, consisteix a ordenar cronològicament diferents dones il·lustres de la lluita feminista. I a mesura que els participants avancen en el joc, es van trobant amb més desafiaments temàtics en què es vol denunciar aspectes com la invisibilització de les dones en l'esfera pública.

Amb l'escape room feminista, Gaudire ha dissenyat una proposta que pretén combinar la diversió i el joc amb la sensibilització sobre la igualtat de gènere, i demostrar que és possible lluitar contra aquesta desigualtat de forma creativa i divertida i que la participació activa de la societat és clau per aconseguir aquest objectiu, segons han explicat els propis membres del grup.

L’Escape city és una iniciativa pionera i innovadora que, segons expliquen, ha estat molt ben acollida en els ajuntaments on s'ha presentat. I és que ara arribarà a Sant Fruitós i a Castellbell, però ja s'ha estrenat en poblacions com Piera, Santa Oliva, Cànoves i Samalús, Sant Gregori, l’Ametlla del Vallès o Cadaqués. Els artífexs de la proposta expliquen que els participants elogien la qualitat de les pistes i la originalitat de la temàtica, i destaquen la importància de difondre missatges com aquest i de promoure la igualtat de gènere a través d'activitats lúdiques i participatives d'aquest estil.