Un total de quatre centres educatius de les comarques centrals, han obtingut un reconeixement en la 45a edició dels Premis Baldiri Reixac, que distingeixen projectes educatius que utilitzin l’art i la cultura per millorar i transformar la societat. S’entregaran el 18 de juny a l’Espluga de Francolí

Es tracta, d’una banda, d’ART 360 de l’Escola Municipal de Música d’Artés, que ha obtingut el Premi Baldiri a projectes artístics de llengua catalana, valorat en 4.000 euros; mentre que els altres tres guardons, de 500 euros, es troben en l’apartat d’experiències innovadores. Són els projectes Virtu@lia del Col·legi Sant Josep de Navàs; Streaming, de l’escola Daina-Isard, Cooperativa d’Ensenyament d’Olesa de Montserrat; i els oficis artesans, de l’escola Cooperativa el Puig d’Esparreguera.

En aquesta edició, en què s’han presentat 101 propostes i 29 han obtingut premi, s’ha posat en valor el treball que es fa des de l’escola catalana en la defensa de la llengua entre els joves, i també en l’emergència climàtica.