Cardona farà millores a l'actual polígon per valor de 150.000 euros

La inversió, que es farà entre enguany i el 2024, inclou bàsicament actuacions en infraestructures existents

Un moment de la reunió d'aquest dimarts

Un moment de la reunió d'aquest dimarts / AJUNTAMENT DE CARDONA

Redacció

Cardona destinarà 150.000 euros en obres de millora al polígon industrial La Cort, que es faran entre el que queda d'any i el 2024. Així s'ha anunciat aquest dimarts al matí en la reunió anual amb empresaris instal·lats al polígon. L'alcalde, Ferran Estruch, ha obert la reunió i ha explicat que les intervencions al polígon ja existent també són una prioritat de cara als propers anys més enllà del desenvolupament del nou sector de La Cort II que ja hi ha previst.

A la trobada s’han presentat les diferents actuacions que s’hi duran a terme. Com a mínim seran set, ha explicat l'alcalde, la majoria relacionades amb la millora d’infraestructures que ja hi ha però que s'han de millorar. En aquest sentit, està projectada la substitució dels hidrants actuals o bé la substitució d’alguns embornals i tapes de clavegueram que, degut al pas de camions, s’han anat trencant i degradant.

També hi ha algunes millores proposades que impliquen un nou pas cap a la sostenibilitat i l’eficiència energètica, com ara la substitució de l’actual enllumenat per lluminàries fotovoltaiques compactes.

Altres actuacions previstes estan relacionades amb una major seguretat a la zona del polígon, com ara la instal·lació d’un punt de seguretat ciutadana a l’entrada del polígon o bé la de bandes reductores per tal de garantir la mobilitat segura dels vehicles i vianants. Tot aquest projecte de millores es podrà dur a terme gràcies a una aportació nominal consignada als pressupostos generals de l’estat per a l’any 2023 de 500.000 euros. D’aquesta partida, uns 150.000 euros, aproximadament, aniran destinats a aquest projecte de millores amb execució durant el 2023-2024.

A la reunió també s’ha aprofitat per fer un repàs de l’estat de desenvolupament del polígon de La Cort II i de la calendarització de les properes actuacions, tant de la urbanització com de la comercialització de les parcel·les. També s’ha informat als assistents de totes les ajudes que tenen termini vigent així com les que properament obriran la seva convocatòria i que podien ser d’interès de les diferents empreses.

La reunió ha finalitzat amb unes paraules a càrrec de Josep Barrera, president de l’Associació d’Empresaris de Cardona, qui ha exposat la bona entesa entre l’Associació d’Empresaris, l’Ajuntament de Cardona i l’Agència de Desenvolupament Local.