Castellbell aprova el cartipàs en què augmenta la dedicació de l’equip de Govern

El nou consistori, format per sis regidors, manté congelat el sou de l’alcalde, Adrià Valls

Equip de govern de l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar

Equip de govern de l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar / Ajuntament Castellbell

Redacció

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha aprovat el cartipàs per al mandat 2023-2027. El consistori augmenta la dedicació dels sis regidors de l’equip de Govern que passaran a tenir una dedicació global d’1’77 a 1’95 jornades laborals en aquest mandat. El màxim permès per la llei per municipis amb la població de Castellbell i el Vilar és de 3 jornades laborals, que equival a tres dedicacions senceres.

La partida destinada als salaris augmenta en 9.511 euros respecte a l’any passat. Passa dels 93.826 euros de 2022 (incloses despeses de Seguretat Social) als 103.338 (incloses despeses de Seguretat Social) per l’increment de la dedicació dels membres de l’equip de Govern. L’alcalde de Castellbell, Adrià Valls, manté el sou brut de 40.000 euros anuals amb una dedicació del 100% assumint les regidories de Seguretat Ciutadana i Emergències, Desenvolupament Rural, Medi Ambient i Sostenibilitat i Transparència i Comunicació. El salari màxim brut per a l’alcaldia d’un municipi de les característiques de Castellbell i el Vilar és de 46.464 euros anuals segons la llei de pressupostos generals de l’Estat del 2023.

Per la seva part, la regidora Núria Martorell tindrà una dedicació del 35% amb un sou brut de 14.000 euros anuals liderant les regidories de Participació Ciutadana i Entitats, Igualtat, i Serveis Generals. Carla Lluís assumeix les regidories d’Esports, Salut, Gent Gran amb una dedicació del 30% i un sou brut de 12.000 euros anuals. Finalment, Alícia Pérez té responsabilitat en les regidories d’Educació, Serveis Socials, Infància i Joventut amb una dedicació del 30% i un sou brut de 12.000 euros anuals.

La resta de membres de l’equip de Govern són Aleix Cubí (regidories d’Hisenda, Promoció Econòmica i Empresa i Comerç) i Francesc Devant (regidories de Via Pública i Obres i Urbanisme i Urbanitzacions). Mantenen les retribucions de l’anterior equip de Govern amb 350 euros per a cada sessió de la Junta de Govern Local.

Increment de dedicació, no de sou

El nou equip de Govern de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, que fa poc més d’un mes que està liderant el consistori ha fet un ajust a l’alça de les dedicacions d’algunes regidores i regidors perquè l’actual situació de l’Ajuntament requereix d’una major dedicació per gestionar de manera més eficient els recursos municipals.