61 alumnes de les nostres comarques estudien una FP gràcies a les beques d'Impulsa

A tot Catalunya, 302 joves en situació de vulnerabilitat s'han beneficiat dels ajuts d'aquesta Fundació

Foto de final de curs, amb els estudiants becats

Foto de final de curs, amb els estudiants becats / Arxiu Particular

Redacció

Un total de 61 alumnes en situació de vulnerabilitat del Bages, Berguedà i Moianès han pogut estudiar aquest curs un cicle de FP gràcies al programa de Beques de la Fundació Impulsa. És el vuitè any que la Fundació Impulsa ha donat la oportunitat a persones en situació de vulnerabilitat socioeconòmica a poder continuar els seus estudis cursant FP. A tot Catalunya, han sigut 302 joves. Això ha permès que 109 joves s'hagin graduat i que el 90% dels becats finalitzi el curs, mentre que la taxa d'abandonament escolar prematur a cicles de FP de Grau Mitjà a Catalunya es situa en un 40%, segons el darrer informe de la Fundació Jaume Bofill. 

En total, 302 joves d' Osona (81), de La Garrotxa (58), del Berguedà (28), del Moianès (19), de Terrassa (42), de Sabadell (38), del Baix Empordà (22), i del Bages (14) han gaudit d'aquesta beca que va molt més enllà de l'ajuda econòmica a través del finançament dels estudis, i que consisteix en un acompanyament integral als joves: tecnològic, amb la donació d'un ordinador portàtil; humà, amb formacions transversals i el voluntariat a una entitat del territori; social, amb l'acompanyament d'una persona mentora, i laboral, amb formacions i estades formatives i inserció a empreses.

Segons paraules del president de la Fundació Impulsa, Carles Cuyàs, «des dels seus inicis, la Fundació Impulsa treballa perquè més enllà de la Beca, els joves comptin amb un acompanyament que els ajudi a desenvolupar el seu projecte vital i per això, ens adaptem any rere any a les necessitats d'aquests joves. Una situació que aquest curs ha estat marcada per l'increment de casos relacionats amb la salut mental, el que ha esdevingut un repte afegit a l'acompanyament als Impulsers. Justament fruit d'aquesta dura realitat, hem establert sinergies amb col·lectius especialitzats per tal de poder-hi fer front, com és el cas de la nostra participació com a entitat satèl·lit al Programa Ocell de Foc, la col·laboració amb Osonament i amb la Fundació Privada Horitzó del Berguedà, o amb la signatura d'un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicòlegs, entre d'altres». 

Els programes Impulsa es desenvolupen amb el suport d'una àmplia xarxa d'agents compromesos: persones, entitats, empreses i administracions que posen el seu granet de sorra. En aquest sentit, enguany la Fundació ha comptat amb la complicitat de 266 mentors, amb el suport de més de 155 Organitzacions Impulsores, i amb la col·laboració dels Consells Comarcals, diverses institucions públiques, centres educatius i entitats socials que entre tots han fet possible el Mètode Impulsa.