Navarcles viurà cinc dies plens d'actes per la festa major d'estiu

Música, esport i animació són les temàtiques més importants d'una celebració adaptada a tots els públics

El Parc Marcel·lí Monrós tornarà a ser la seu de la ballada de gegants

El Parc Marcel·lí Monrós tornarà a ser la seu de la ballada de gegants / Arxiu/Eduard Vega

Redacció

Navarcles donarà inici, a partir del dijous 10, a la Festa Major d'Estiu d'enguany, que s'allargarà fins dimarts i que comptarà amb una àmplia varietat d'actes, la gran majoria adreçats a tots els públics, i amb l'esport i la música com a eixos més destacats. Enguany, per exemple, es dona continuitat al Concurs de grups o solistes amateurs, que serà la segona edició. També hi haurà els concerts de Rocktambuls o All i Oli, entre d'altres, o la tradicional Cursa Popular de Festa Major.

Els actes donaran el tret de sortida, pràcticament de forma literal, amb el Desperta Navacles!, dijous a les deu del matí, amb una traca de 110 metres a la plaça de l'Ajuntament, seguida de coca i xocolata. Una hora més tard es durà a terme la matinal de teixits a la residència i, a la tarda, la remullada a les piscines. Al vespre serà el torn de la Cursa Popular de Festa Major, amb distàncies de 600 metres pels menors de 8 anys, 1.600 pels més petits de 14 i cinc quilòmetres pels joves i adults a partir de 15 anys. Ja ben entrada la nit, hi haurà el Teatre de Festa Major a càrrec del grup de teatre de l'esplai i la remullada nocturna a les piscines, acompanyada del karaoke amb The Patxangers.

Divendres al matí serà el torn de la Caminada Navarclina, i també es farà el Joc de la Residència. A les set del vespre, a l'escola verda, hi haurà un espectacle d'animació infantil a càrrec de Tumacat Music Show. Al parc Marcel·lí Monrós hi haurà els Tastets de Navarcles, un sopar amb desgustació de productes gastronòmics del poble i, a continuació, hi haurà el concert amb el grup Big Mouthers.

Dissabte serà el torn de la matinal esportiva, amb classes d'Interval, Zumba i Aiguagym i, al migdia, es durà a terme el concurs de paelles, que clourà amb l'actuació de Mogambo. Ja cap el vespre, En Rodetes i en Tastacirc recorreran els carrers del municipi en un espectacle de circ itinerant que començarà a la plaça de l'Ajuntament. Més tard, Nit de Tapeo, amb la col·laboració de la Casa Andalusa de Manresa amb tapes i rebujito, la rua nocturna pels carrers i el concert de Rocktambuls a la Planota, seguit d'un DJ.

El diumenge s'obrirà amb el tradicional concurs de pesca, i també hi haurà la Fira de la Quitxalla, amb múltiples activitats pels més menuts. A la tarda, l'escape room al carrer i, al vespre, la segona edició del Concurs de grups i/o solistes amateurs, amb premis de 250, 150 i 100 euros pels tres primers classificats, respectivament. Finalment, a l'escola verda, nit de màgia, a càrrec del Mag Ian.

Dilluns hi haurà el ball de la residència, a càrrec de Pep i Maria José, i el tradicional repic de campanes, enguany homenatjant a Celestí Codina. Al vespre, Mini Disco pels més petits, i el sopar de festa major, a càrrec de la comissió de joves, acompanyat del concert del grup All i Oli i un DJ.

Finalment, dimarts se celebrarà l'onzena edició del torneig de partides ràpides d'escacs, al llarg del matí. Al migdia, hi haurà la clàssica trobada de gegants, amb el vermut de festa major just després. Al vespre, espectacle a càrrec de Martini&Manzani i el Bingo a la Navarclina. El grup Xarop de Nit farà el concert de festa major, a les 7 de la tarda i, després del castell de focs, hi tornarà amb el Ball de Final de Festa Major d'enguany.