El cardoní Ferran Verdejo ja ha pres l'acta de diputat al Congrés

El socialista ja ha fet aquest tràmit presencial, previ a la constitució de la cambra del dia 17

Ferran Verdejo, al Congrés dels Diputats

Ferran Verdejo, al Congrés dels Diputats / Arxiu Particular

Lluc Grandia

El flamant nou diputat del PSC al Congrés, el cardoní Ferran Verdejo, ja va prendre possesió de l’acta de diputat, un tràmit que s’ha de fer presencialment abans de la constitució de les Corts, el proper dia 17. Verdejo anava de número 10 a la llista socialista per Barcelona i, finalment, el PSC va vèncer en aquesta circumscripció, obtenint 13 diputats.

Verdejo, que compaginarà la tasca de diputat a Madrid amb la de regidor a l’oposició de l’Ajuntament de Cardona, va assistir a la Cambra Baixa acompanyat d’uns quants diputats electes dels socialistes a la província (però no la fins ara presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ni els ministres Miquel Iceta i Raquel Sánchez). Segons va explicar en declaracions a Regió7, el fet de poder anar amb altres diputats que tenen més experiència, com Sònia Guerra, Mercè Perea o Paco Aranda, li va facilitar la feina, ja que tenen els procediments apresos

El procediment és complex. El 28 de juliol va prendre l’acta a la Junta Electoral i, aleshores, quan va anar al Congrés, explica que «entres en una mena de circuit». Primer va fer tots els tràmits corresponents a la declaració de béns i activitats i interessos econòmics. Un cop fet això, va fer els tràmits relacionats amb els transports, com la targeta de taxi per Madrid, aspectes relacionats amb l’AVE i altres temes de transport, i també li van donar el telèfon mòbil que li correspon com a diputat, amb les aplicacions del Congrés, i es va fer la foto oficial. En total, assegura que el procés va durar poc més d’una hora, tot i que pels diputats que repeteixen és més ràpid. Tot i així, agraeix la feina del personal de la cambra, ja que «estan molt atents, si et deixes alguna cosa a alguna altra sala t’ho porten, t’ajuden a fer els primers tràmits amb un jurista, i això ho facilita molt». Assegura, però, que «quan entres allà, per fer els tràmits, et sents com petit, t’impressiona molt, perquè veus gent il·lustra que has vist per la tele i que han sigut importants per legislar»

També va explicar que, tot i no ser la primera vegada que estava a la Cambra Baixa (hi havia estat com a Secretari d’Organització de les Joventuts Socialistes), «no és fàcil caminar pels passadissos del Congrés els primers dies». A més, assegura que no hi havia estat mai tan profundament, ja que hi ha «tres o quatre edificis adjunts a l’edifici pròpiament». «És un laberint que espero anar coneixent mica en mica», assegura Verdejo. 

El que més li va sorprendre del Congrés, amb positiu, el tractament dels uixers, que el van acompanyar i que sobretot, ja el coneixien i sabien qui era fins i tot abans de començar els tràmits, i el va sorprendre que, tot i ser un novell, ja se sabessin el seu nom i el reconeixessin. Finalment, va explicar que, tot i ser un dels més joves, no creu que li toqui estar a la mesa d’edat, ja que una companya del PSC que és un any més jove que ella i, per tant, no és el més jove de la cambra, tot i que sí un dels que més d’aquesta legislatura que tot just començarà la setmana que ve.

Subscriu-te per seguir llegint