Un equip de la BBC grava a la Muntanya de Sal de Cardona

Un episodi de la cadena britànica roda escenes d'un programa de divulgació científica al municipi bagenc

Un equip de la BBC grava a la Muntanya de Sal de Cardona

Un equip de la BBC grava a la Muntanya de Sal de Cardona / Ajuntament de Cardona

Redacció

La BBC Studios s'ha desplaçat a Cardona per gravar un episodi de la nova sèrie de divulgació científica que s'emetrà l'any vinent. L'equip de reporters britànics ha gravat al Parc Cultural de la Muntanya de Sal i a altres localitzacions de la vall salina.

El programa el presenta Brian Cox, un conegut físic de la televisió britànica famós pels seus programes de divulgació científica, i s'emetrà al Regne Unit i als Estats Units a principis d'any; i a la resta del món, a partir de la tardor del 2024.

Les creacions científiques de la BBC destaquen pel seu rigor i la qualitat de la seva realització que combina imatges de diverses ubicacions del món amb altres generades per ordinador.

El diapir de Cardona, un lloc únic al món

La Muntanya de Sal és un fenomen natural únic al món i encara avui creix a mesura que la pluja l'erosiona. Els seus 120 metres son només la punta d'un enorme diapir de prop de dos quilòmetres de profunditat. La seva excepcionalitat i espectacularitat és el que ha atret a la BBC.

Durant anys, el massís salí va esdevenir una de les mines de sal potàssica més importants del món, Mina Nieves de Cardona (1929-1990). El vell recinte miner és avui el Parc Cultural de la Muntanya de Sal, un gran equipament que divulga la importància de la sal, l'excepcionalitat geològica del jaciment i l'aprofitament que l'ésser humà ha fet d'aquest recurs natural durant segles.