Navàs es dota del primer Pla Local de Salut

En total, es proposen 11 eixos estratègics, 34 objectius i 100 accions

Presentació del Pla de Salut de Navàs

Presentació del Pla de Salut de Navàs / Ajuntament de Navàs

Redacció

L’Ajuntament de Navàs ha presentat el primer Pla Local de Salut 2023-2027 que ha elaborat conjuntament amb l’Equip d’Atenció Primària Navàs-Balsareny de l’Institut Català de la Salut i que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i la participació de l’Agència Catalana de Salut Pública.

El Pla Local de salut és un document organitzatiu que permet recollir les necessitats detectades per la població en l’àmbit de la salut i planificar polítiques locals per a reforçar la salut i la comunitat.

Aquest document s’estructura en dues parts, en la primera es fa una anàlisi de la situació al municipi, a partir de l’anàlisi d’indicadors municipals, s’identifiquen els riscos cardiovasculars i la salut mental i el benestar emocional com els principals reptes en l’àmbit de la salut.

En la segona part, s’elabora un pla d’acció en què es recullen les actuacions d’àmbit local que incorporen accions de prevenció, promoció i protecció de la salut, en total es proposen 11 eixos estratègics, 34 objectius i 100 accions.

El Pla configura propostes de col·laboració a diferents nivells, planifica recursos i orienta les polítiques locals per tal d’incorporar la salut en totes les polítiques. Permet la trobada entre professionals i recomana dinàmiques per tal de reforçar els serveis públics d’atenció primària especialment en l’àmbit de la salut i el benestar.