El Consell elabora el segon Pla Comarcal per garantir els drets de les persones LGTBI+

La institució demana l’adhesió dels municipis al document per aconseguir una acció comuna i compartida

Un taller organitzat pel Consell per ajudar els joves a entendre la diversitat de gènere

Un taller organitzat pel Consell per ajudar els joves a entendre la diversitat de gènere / Arxiu/CCB

Redacció

El Consell Comarcal del Bages commemora l’octubre trans aquesta tardor donant a conèixer el II Pla Comarcal per garantir els drets de les persones LGTBI+ i per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere al Bages amb l’horitzó 2023-2027. El document estableix tot un seguit d’objectius en aquest sentit i planteja que es faci transversal la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere en les diferents àrees de la institució. El Consell Comarcal del Bages també demana l’adhesió dels municipis al pla per aconseguir una acció comuna i compartida.

El document proposa combatre la LGTBIfòbia i promoure la diversitat sexual i de gènere en els àmbits de l’educació i la joventut, en la cultura i també en els àmbits de la inclusió i la interculturalitat. En paral·lel, també es treballarà per capacitar el personal tècnic i polític del Consell Comarcal del Bages i dels ajuntaments de la comarca i millorar la coordinació entre diferents àrees i municipis del territori.

La consellera d’Educació, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán, apunta la importància de tenir una eina que «ens permeti fer visibles la diversitat sexual i de gènere i sensibilitzar la comunitat educativa amb nous materials pedagògics per difondre. Són un col·lectiu essencial que té una gran incidència en el conjunt de la població i per això plantegem accions concretes en l’àmbit de l’educació».

Ajudar a fer xarxa

El pla proposa reforçar la socialització entre persones LGTBI+ amb noves activitats d’oci i lúdiques a la comarca que incorporin la diversitat sexual i de gènere en l’oferta cultural dels municipis. I finalment, es planteja afavorir l’accessibilitat al Servei d’Atenció Integral del Bages, formar l’àrea d’Igualtat en diversitat cultural i religiosa i incloure la perspectiva LGBTI+ a l’àmbit de les persones grans.

Per a l’elaboració del pla s’ha tingut en compte la revisió documental i l’anàlisi de l’avaluació del primer pla comarcal, entrevistes a professionals i persones clau i grups de treball amb professionals de diferents ajuntaments, entitats i altres professionals de diferents serveis del Consell Comarcal del Bages.