La ReFesta torna a Sant Fruitós en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Tindrà lloc el dissabte 25 de novembre, després de tres anys d'absència

Una imatge d ela Refesta en la seva darrera edició, el 2019

Una imatge d ela Refesta en la seva darrera edició, el 2019 / ARXIU | JAUME GRANDIA

Redacció

Després de 3 anys sense celebrar-se, enguany el dissabte 25 de novembre, Sant Fruitós de Bages torna a celebrar la novena edició de la ReFesta, una matinal lúdica per a tots els públics destinada a fomentar els hàbits de la reutilització i el reciclatge, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

A partir de les 10 del matí, i fins a 2/4 de 2 del migdia, la plaça Onze de Setembre i el Cobert de la Màquina de Batre acolliran diferents propostes enfocades a la sensibilització ambiental i el foment de la reducció de residus mitjançant la reutilització.

Durant tot el matí la plaça acollirà el tradicional mercat d'intercanvi i de venda d'objectes de segona mà, on tothom qui ho desitgi podrà muntar una parada amb aquells articles que tingui per casa i que encara puguin tenir una segona vida: roba, joguines, parament de la llar, mobles, llibres... Totes les persones interessades a participar-hi han d'inscriure's, abans del 21 de novembre, a través del següent formulari: https://www.santfruitos.cat/ambits/mediambient-i-consum/inscripcio-al-mercat-dintercanvi-i-venda-dobjectes-de-segona-ma-2023.

A 2/4 d'1 del migdia amenitzarà la matinal la cercavila La revolució dels residus, un espectacle infantil i familiar de carrer on els residus prenen vida i es converteixen en personatges màgics: un cavall de tres metres, un gegant, equilibristes, titelles i músics. També hi haurà xocolatada popular per tothom. Durant el matí també s'oferiran tallers de manualitats enfocats a sensibilitzar a la mainada.

Així mateix, en el marc de la jornada també hi haurà el mercat de Brocanters i Col·leccionistes sota el Cobert, que se celebra de forma regular el darrer dissabte de cada mes.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus celebra activitats per tot el continent, del 18 al 26 de novembre, centrant-se enguany en la importància de reduir els envasos.