Santpedor commemorarà el 25N amb una caminada i un homenatge a les víctimes

L’acte institucional d’enguany s’emmarca en la campanya impulsada pel Consell Comarcal  

Concentració davant l'Ajuntament de Santpedor

Concentració davant l'Ajuntament de Santpedor / ARXIU/AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Redacció

L’Ajuntament de Santpedor organitza un any més una campanya de sensibilització per fer visible la lluita contra la violència masclista, coincidint amb el 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. L’acte institucional serà el mateix dissabte 25 de novembre i començarà amb una caminada familiar de 7 km pels voltants de Santpedor, que sortirà a les 9 del matí des de la plaça Gran U d’Octubre.

Cap a les 11 del matí, un altre cop a la plaça Gran, hi haurà esmorzar per a tothom i seguidament es farà la lectura del Manifest i un homenatge a les víctimes, per esborrar les violències. L’acte institucional d’enguany s’emmarca en la campanya impulsada pel Consell Comarcal del Bages, que porta per lema «Esborra la violència masclista» i té com a símbol i fil conductor una goma d'esborrar, interpel·lant a totes les persones de la comarca a ser agents actius a esborrar les violències masclistes.

La regidora d’Igualtat, Feminisme i LGTBI+, Marijó Aubarell, recorda que «malauradament cal seguir reivindicant un dia de lluita per a l’eliminació de la violència contra les dones» i desitja que «entre totes i tots puguem esborrar de veritat totes les violències».

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Consell Comarcal del Bages (SIAD) ha atès des de principis d'any un total de 165 dones, 65 de les quals per qüestions relacionades amb la violència masclista.