L’Ajuntament de Santpedor organitza un any més una campanya de sensibilització per fer visible la lluita contra la violència masclista, coincidint amb el 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. L’acte institucional serà el mateix dissabte 25 de novembre i començarà amb una caminada familiar de 7 km pels voltants de Santpedor, que sortirà a les 9 del matí des de la plaça Gran U d’Octubre.

Cap a les 11 del matí, un altre cop a la plaça Gran, hi haurà esmorzar per a tothom i seguidament es farà la lectura del Manifest i un homenatge a les víctimes, per esborrar les violències. L’acte institucional d’enguany s’emmarca en la campanya impulsada pel Consell Comarcal del Bages, que porta per lema «Esborra la violència masclista» i té com a símbol i fil conductor una goma d'esborrar, interpel·lant a totes les persones de la comarca a ser agents actius a esborrar les violències masclistes.

La regidora d’Igualtat, Feminisme i LGTBI+, Marijó Aubarell, recorda que «malauradament cal seguir reivindicant un dia de lluita per a l’eliminació de la violència contra les dones» i desitja que «entre totes i tots puguem esborrar de veritat totes les violències».

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Consell Comarcal del Bages (SIAD) ha atès des de principis d'any un total de 165 dones, 65 de les quals per qüestions relacionades amb la violència masclista.