Balsareny dedica una jornada a Pere Casaldàliga i els Drets Humans

Entre les activitats, hi haurà la presentació del darrer llibre del periodista Francesc Escribano

Balsareny dedica cada any activitats a l'entorn dels drets humans i la figura de Pere Casaldàliga

Balsareny dedica cada any activitats a l'entorn dels drets humans i la figura de Pere Casaldàliga / Arxiu/Oscar Bayona

Queralt Casals

Queralt Casals

Balsareny, poble natal del bisbe Pere Casaldàliga, organitzarà el pròxim divendres 1 de desembre una jornada amb diferents activitats en motiu del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Els actes, organitzats per l’Ajuntament, la Fundació Pere Casaldàliga, el Cercle Cultural de Balsareny i l’Institut Escola Guillem, es faran a la Sala Sindicat.

La jornada començarà a les 7 de la tarda amb la presentació del llibre «La terra i les cendres», del periodista Francesc Escribano, que narra el seu viatge al Brasil per copsar el pols a la societat brasilera actual i fer balanç del pòsit que hi ha deixat Casaldàliga. L’acte comptarà amb la presència de l’autor i tot seguit, a les 8, continuarà amb la representació de l’obra «Pere llibertat», escrita i dirigida per Climent Ribera i interpretada per l’alumnat de 2n i 3r d’ESO de l’IE Guillem de Balsareny.

Les activitats es completaran amb l’exposició «Pere Casaldàliga i Agenda 2030», que posteriorment es traslladarà al centre educatiu de la població perquè l’alumnat pugui treballar sobre la mostra. Cada any, al voltant de la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans, el 10 de desembre, Balsareny organitza una jornada que apel·la al seu principal referent: el bisbe Pere Casaldàliga.