La Diocesana de Navàs rep una ambulància per al cicle d’assistència sanitària

El vehicle és una donació de Transport Sanitari de Catalunya per a la formació dels alumnes

Donació d'una ambulància a l'Escola Diocesana de Navàs

Donació d'una ambulància a l'Escola Diocesana de Navàs / TSC

Redacció

Transport Sanitari de Catalunya (TSC) ha donat diverses unitats assistencials a centres de formació de Catalunya amb l’objectiu que els pròxims Tècnics en Emergències Sanitàries (TES) disposin d’ambulàncies del servei urgent actualitzades per conèixer a fons la dotació amb què en un futur treballaran i com fer servir el material per garantir la qualitat del servei.

La campanya de donació d’unitats i material d’aquest curs acadèmic ha començat amb la donació d’un d’aquests vehicles a l’Escola Diocesana de Navàs. El centre navassenc imparteix per primer cop el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de TES aquest curs i els seus primers alumnes havien visitat prèviament la base que Transport Sanitari de Catalunya (empresa d’HTGroup) té a Bufalvent per conèixer les instal·lacions i veure els diferents tipus d’unitats amb què es presta el servei. Aquestes donacions continuaran les pròximes setmanes. Així, renovaran les unitats assistencials per a les classes, entre altres, l’Escola Joviat de Manresa.

«Gràcies a l’evolució del sector del transport sanitari, sobretot fora de les zones industrialitzades, persones en edat laboral estan reconsiderant el seu futur professional i apostant per la formació TES per obtenir els coneixements suficients per exercir aquesta professió amb estabilitat i d’un reconegut prestigi laboral. La nostra organització valora extraordinàriament la disposició de persones treballadores integrades en les zones on operem», manifestava Daniel Malet, director Regional d’HTGROUP a Catalunya en el lliurament del primer vehicle a l’Escola Diocesana de Navàs, un centre en el qual, a diferència del que és habitual, la major part dels alumnes són persones amb experiència laboral.

Per la seva banda, des de l’Escola Diocesana de Navàs expressaven que «esperem que amb la bona feina i la il·lusió que hi posem ambdues parts puguem seguir oferint un servei social a la nostra societat, formant professionals amb vocació i compromís».

La col·laboració de TSC amb el sistema educatiu, tant per a la realització de pràctiques com per a la donació de materials i ambulàncies, ve de fa temps i compta amb iniciatives com el projecte ‘Comptem amb Tu TES Futur’, posat en marxa en el curs acadèmic 2021-22 per acostar l’estructura de l’empresa a docents, tutors de pràctiques i alumnat.

Aquest projecte ha fet possible que, en l’últim curs acadèmic, hagin passat per les nostres bases catalanes més de 500 alumnes de pràctiques, així com que centres que imparteixen el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Tècnic/a en Emergències Sanitàries, i que necessiten unitats assistencials actualitzades per formar els alumnes, disposin d’aquestes.