Súria consciencia sobre l’estalvi d’energia amb un calendari que distribueix als veïns

La iniciativa forma part de la campanya de sensibilització que l'Ajuntament promou cada començament d'any

Plaques solars a l'escola Salipota de Súria

Plaques solars a l'escola Salipota de Súria / ARXIU | DIBA

Redacció

L'estalvi d’energia és el tema central del calendari de la Closcaneta per a l’any 2024, que l'Ajuntament de Súria ha distribuït a les llars de la vila. Com és habitual, el calendari inclou diferents informacions i consells pràctics per afavorir un consum energètic més sostenible.

La Closcaneta és el personatge que simbolitza les accions de sensibilització mediambiental a Súria des de finals dels anys noranta. Aquest és el tercer calendari de la nova etapa de la Closcaneta, dibuixada per la il·lustradora surienca Maria Vila Juncadella.

En el calendari es remarca que la ciutadania ha de ser l’eix central d’un model energètic que afronti l’actual crisi climàtica a partir de tres principis bàsics, com són el foment de l’estalvi, l’eficiència energètica i l’ús racional de l’energia; fer que l’energia renovable i local sigui accessible a tothom; i donar eines per a la implicació de tota la població en aquest nou model.

L’elaboració i publicació del calendari de la Closcaneta és una iniciativa de l’àrea municipal de Medi Ambient, amb el suport de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener. La primera edició del calendari es va publicar l’any 1998.

La informació també es pot adquirir a través de la web de la Closcaneta (www.suria.cat/closcaneta), i de l'enllaç al calendari (www.suria.cat/media/repository/noticies/fotos_permanents/calendari_de_la_closcaneta/2024_Calendari_de_la_Closcaneta.pdf)