La Nit Viva de Fonollosa tanca les representacions amb rècord de visitants

L’espectacle nadalenc ha tornat amb èxit i ha superat els 2.600 espectadors en tres dies de funcions

La Nit Viva ha tornat aquestes festes després d'un parèntesi de tres anys a causa de la covid

La Nit Viva ha tornat aquestes festes després d'un parèntesi de tres anys a causa de la covid / ALEX GUERRERO

Queralt Casals

Queralt Casals

Un total de 2.603 persones han visitat aquestes festes la Nit Viva, l’espectacle que recrea la vida a pagès de fa més d’un segle, al poble de Fonollosa. El muntatge nadalenc, que ha tornat amb tant èxit que ha esgotat les entrades de les darreres representacions, s’ha pogut veure enguany els dies 26 i 30 de desembre i 1 de gener, amb un ple absolut. L’organització destaca que el nombre de visitants «ha estat tot un rècord en només 3 jornades, ja que en la darrera edició de l’espectacle, l’any 2019, es va assolir aquesta xifra en 4 dies».

La Nit Viva d’enguany, que retornava al calendari d’esdeveniments nadalencs després d’un parèntesi de 3 anys a causa de la pandèmia, presentava novetats que van convèncer el públic, tant pel que fa al recorregut com per la incorporació d’escenes noves, com ara la recreació d’un cafè antic de poble o la celebració d’un casament.

El muntatge ha mantingut escenes ja consolidades, com la premsa d'oli i el celler (situades a l'interior de cases datades del segle XVII), l’escola, la carboneria, el forjador o les trementinaires. El recorregut transcorria per interiors, però també pels carrers i camps, on els visitants trobaven escenes de la vida rural com el batre, el mercat, la bugada, el carro de la verema, la festa major (amb músics en directe) o la matança del porc. I també una recreació del portal de Betlem.

En total, aquest any la Nit Viva incloïa 40 escenes per carrers i interiors de cases centenàries del raval del Sastre de Fonollosa i ha comptat amb la participació de més de 180 persones (i una vintena més fent tasques logístiques i de suport) de les poblacions de Fonollosa, Camps, Aguilar de Segarra, Castelltallat i rodalia. L’espectacle està organitzat pel Grup de Teatre Faltagent, l'Associació Cultural i Recreativa de Fonollosa i els veïns i veïnes de Fonollosa i pobles de l'entorn, amb el suport de l'Ajuntament de Fonollosa, la Diputació de Barcelona i diverses empreses.