El temps respecta l'arribada dels Reis a Sant Vicenç pel pont centenari

La pluja ha començat a caure finament quan tota la comitiva ja havia fet entrada, enmig d'una multitud que ha pogut gaudir del seguici

David Bricollé

David Bricollé

Com si volgués respectar un aniversari tan assenyalat, la pluja ha esperat a començar a caure aquesta tarda-vespre sobre Sant Vicenç de Castellet i, encara, de manera inicialment imperceptible, gairebé com un confeti de benvinguda, fins que tota la comitiva reial havia creuat el pont d’accés. Una entrada que ja és emblemàtica, que hi concentra gran part de la població per rebre la cavalcada i que, a més, enguany s'ha fet passant per un viaducte que acaba de complir cent anys i que aquest Nadal ha lluït especialment per a l’ocasió.

La santvicentina ha estat una de les cavalcades que s'ha pogut escapar en gran manera de l’amenaça meteorològica. El canvi més significatiu ha estat el de l’espai de trobada entre Ses Majestats i els infants, que s'ha traslladat (ja anunciat amb antelació al llarg de la tarda) de la plaça Clavé al pavelló d’esports, per assegurar l’aixopluc. Però el pas dels tres Mags pel centre de la població ha estat multitudinari. Ja l’entrada ha sigut especialment estètica, perquè a banda de l’engalanament lumínic del pont i d’un camí de torxes, el pas de les sis carrosses pel viaducte sobre el Llobregat s'ha fet amb un espectacle pirotècnic progressiu, que ha anat precedint la comitiva.

Com ja és tradicional des de fa més d’una dècada, la cavalcada l’obria l’espectacular i sòlida formació de romans, que aixequen expectació amb les seves evolucions, marcades pel ritme dels tabalers Pikabé. Darrere els seguia la carrossa del tren dels regals, l’última que es va estrenar (el 2021); la dels patges, la de l’àngel i, finalment, les de Melcior, Gaspar i Baltasar. Especialment significatiu és el pas pel tram central del carrer Gran i, en els darrers anys, també pel carrer Sant Joan, on ja és costum que es concentri un públic molt nombrós un cop s’ha desplaçat des de l’entrada pel pont. Enguany, la comitiva reial santvicentina ha estat més sostenible que mai, ja que ha incorporat més llums LED a les seves carrosses i bateries que substituïen els clàssics generadors.

En la rebuda final al pavelló, i abans d’iniciar la seva tasca de repartiment, Ses Majestats han assegurat a tots els infants presents que «el patge Zair ja ens ha fet arribar totes les cartes que ens heu enviat, des de les diferents bústies, des de la Fàbrica de les Il·lusions o per internet. Hem vist que estan plenes de peticions de regals, però també de desitjos i somnis que, de mica en mica, amb treball, esforç i constància s’aniran aconseguint». I una petició final: «aprofiteu la màgia d’aquesta nit per deixar sortir el millor de vosaltres: l’amor, la solidaritat, l’alegria i l’esperança. Segur que el nou any serà millor, perquè els nens i nenes de Sant Vicenç hi sereu!».