L'Ajuntament de Súria compra un solar del carrer Montserrat

Servirà per mantenir-lo com a aparcament i, en el futur, fer-hi habitatges socials

El solar que ha adquirit l'Ajuntament

El solar que ha adquirit l'Ajuntament / AJUNTAMENT DE SÚRIA

Redacció

L'Ajuntament de Súria ha adquirit el solar del carrer Montserrat que actualment s’utilitza com a lloc d’aparcament de vehicles, per tal de preservar aquesta funció i disposar d’espai per a la futura construcció d’habitatges socials en règim de lloguer. El consistori ha avançat que aquest mes de gener s’hi portarà a terme una actuació d’arranjament de forats i adequació.

L’adquisició del solar ha estat el resultat d’una negociació entre l’Ajuntament i la propietat del terreny, que té una superfície aproximada de 1.300 metres quadrats. Aquesta negociació ha permès acordar un preu de venda de 350.000 euros, impostos no inclosos, que segons l’executiu es troba per sota del seu valor cadastral.

L’operació ha estat una iniciativa de l’equip de govern municipal, amb l’objectiu d’assegurar la continuïtat d’aquestes places d’aparcament públic i gratuït al centre urbà. Segons el consistori, la construcció en un futur d’habitatges socials no suposaria la pèrdua d’aquestes places, ja que l’espai residencial es faria a partir de la primera planta.

L’equip de govern municipal (PSC) afirma té la voluntat d’aconseguir el consens dels grups municipals per plantejar un acord amb l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per a la construcció d’aquests habitatges socials, mantenint a la planta baixa el pàrquing adequat, gratuït i obert a tothom.

El solar del carrer Montserrat havia acollit l’edifici de l’històric cinema Ideal, posteriorment enderrocat. L’any 2008, l’Ajuntament va signar un conveni amb la propietat per tal d’utilitzar-lo com a espai d’estacionament públic mentre no es desenvolupés el projecte immobiliari privat que hi havia previst, i que va quedar aturat per la crisi del sector.