El principal grup de l’oposició de Santpedor acusa al govern de manca de transparència

Santpedor És un Altre Món (SEAM) «exigeix» explicacions a ERC i Sumem pel sobrecost de les obres per ampliar el pavelló municipal

Treballs per fer la nova pista al costat del pavelló de Santpedor

Treballs per fer la nova pista al costat del pavelló de Santpedor / Arxiu/Jordi Escudé

Redacció

Santpedor És un Altre Món (SEAM), principal grup de l’oposició, exigeix a l’equip de govern, format per ERC i Sumem x Santpedor (SxS), que doni explicacions pel sobrecost de 150.000 euros que assegura que acabarà assumint l’Ajuntament en l’obra d’ampliació del pavelló poliesportiu municipal Rafa Martínez. La formació denuncia «falta de transparència a l’hora de buscar responsabilitats en l’errada en l’obra per ampliar l’equipament esportiu», paralitzada des de fa 9 mesos.

Els treballs d’ampliació del pavelló de Santpedor, d’1,7 milions d’euros, van començar la tardor del 2022 i es van aturar a l’abril de l’any passat, quan es va detectar una errada de càlcul en l’estructura de l’obra. Segon el grup, el govern municipal es va comprometre el darrer octubre a buscar responsabilitats per l’error tècnic i que aquest incident no repercutiria a la butxaca dels santpedorencs. Segons assegura SEAM, l’Ajuntament «ja ha abonat 88.000 euros per refer el projecte arran de les errades, 3.000 euros més d’interessos per factures no pagades a temps i, a més, en el darrer ple municipal ERC i Sumem (amb l’oposició de SEAM) van aprovar una indemnització encoberta de 60.000 euros a l’empresa constructora, Cots i Claret, per la paràlisi de l’obra».

El grup de l’oposició denuncia «falta de transparència del govern municipal» perquè assegura que «no van informar quan es van paralitzar les obres, un mes abans de les eleccions» i, d’altra banda, «encara és hora que donin explicacions per les responsabilitats que es van comprometre a investigar». En la mateixa línia, Santpedor És un Altre Món «exigeix que s’aclareixi la factura de 60.000 euros que s’ha abonat arran de l’acord de conciliació amb la constructora, que inclou unes feines que no estan justificades».

Per tot plegat, el principal partit de l’oposició a Santpedor reclama a l’alcalde, Agustí Comas, que creï una comissió especial amb tots els grups municipals per fer seguiment de les obres i que en aquest àmbit es donin totes les explicacions per entendre què ha passat.

L’Ajuntament de Santpedor ha arribat a un acord amb l’empresa que es va adjudicar el projecte d’ampliació del pavelló Rafa Martínez per donar continuïtat a unes obres que havien quedat afectades per divergències entre les dues parts, arran d’un imprevist sorgit en el subsol mentre s’executaven i que ha obligat modificar el projecte. L’entesa permet desencallar-lo, però alhora se’n perllonga la finalització, prevista ara per l’octubre.

La situació es va desencallar després que, en el darrer ple municipal, el consistori aprovés un conveni transaccional per resoldre de mutu acord les divergències en la interpretació contractual sorgida en el contracte d'obres per a l'ampliació i reforma del poliesportiu. Amb aquest acord, l’Ajuntament i l’empresa executora de les obres han explicitat la voluntat de resoldre les controvèrsies i interpretacions que han provocat que l’obra no s’estigui executant al ritme previst.