Fonollosa aprova un pressupost que incrementa inversió en infraestructures i serveis

El global de l’exercici ascendeix a 2,7 milions d’euros, el 21% més que l’any passat

Es preveu seguir invertint en la restauració de l’església de Sant Vicenç de les Torres de Fals

Es preveu seguir invertint en la restauració de l’església de Sant Vicenç de les Torres de Fals / ARXIU/AJ FONOLLOSA

Redacció

L'Ajuntament de Fonollosa ha aprovat inicialment el pressupost per l’any 2024, uns comptes que, segons l'equip de govern (ERC), posen l'accent en dur a terme inversions que ajudin a millorar infraestructures i serveis municipals. El pressupost 2024 de Fonollosa és de 2.793.298 euros, una xifra que suposa un increment del 21,48% respecte de l’any anterior. La part més important de la despesa són els capítols que s’inverteixen en serveis que s’ofereixen directament a la ciutadania, com poden ser manteniment, educació, gent gran, joventut o serveis socials. Aquest àmbit ascendeix a un total de 987.000 euros (157.000 més que l’any anterior).

El pressupost també preveu un seguit de noves inversions, totes elles finançades a través de subvencions que se sol·liciten des de l’ajuntament i que s’han concedit amb aquestes finalitats específiques: la restauració de la Capella Fonda de l’església de Sant Vicenç de les Torres de Fals, amb un import de 236.683,57 euros; millora del camí de Boixeda, on s’invertiran 107.257,80 euros a asfaltar un nou tram; obres als pous d’aigua de Fals, amb un import de 117.098,58 euros; o la primera fase de rehabilitació dels vestidors de la pista de Fonollosa, amb una inversió de 48.389,99 euros.

La regidora d'Hisenda, Elisa Carvajal, ha precisat que «aquestes no són les úniques inversions sinó a les que es destinarà una quantitat més elevada de diners». En aquest sentit, també ha destacat que es faran obres, el finançament de les quals ja venen d’anualitats anteriors, com la millora de l’entrada del poble, la remodelació i ampliació de l’escola o la renovació de l’enllumenat amb LED, i que fan que el pressupost consolidat real es dobli.

El govern local (ERC) també destaca que el pressupost «continua fent una aposta clara per l’educació, amb una inversió total de 420.000 euros en aquest àmbit (que inclou les despeses de l’escola, el transport escolar, la llar d’infants, les classes d’anglès, les ajudes a les AFA o les beques a famílies)», o amb les aportacions a les entitats culturals i esportives, que enguany ascendeix a 42.854 euros.

Elisa Carvajal ha destacat que «els comptes municipals per aquest 2024 reflecteixen un augment de les inversions, però sense perdre l'equilibri entre ingressos i despeses». Així mateix, ha ressaltat la voluntat del govern per «prioritzar les polítiques socials, l'educació o la cultura i la millora de les infraestructures» i tot plegat «sense oblidar la sostenibilitat financera i el compliment de les normes fiscals».