Sant Fruitós inicia els treballs per minimitzar la presència de coloms al Cobert de la Màquina de Batre

Les tasques consisteixen a rejuntar els espais que hi ha actualment entre els arcs ceràmics i el tauler

Treballs d'arranjament de la part de sota del Cobert de la Màquina de Batre

Treballs d'arranjament de la part de sota del Cobert de la Màquina de Batre / Ajuntament de Sant Fruitós

Redacció

Sant Fruitós de Bages ha començat aquest dilluns els treballs d'arranjament de la part de sota del Cobert de la Màquina de Batre per tal de minimitzar la presència de coloms en aquest punt, un espai públic molt concorregut i on s’han de dur a terme tasques de neteja extraordinàries a causa de la presència d'excrements d'aquests animals.

Concretament, les tasques que s'hi estan fent consisteixen a rejuntar els espais que hi ha actualment entre els arcs ceràmics i el tauler, per evitar d'aquesta manera que els ocells hi nidifiquin. Aquesta actuació és fruit dels bons resultats que es van obtenir durant la prova pilot que es va executar en un dels arcs, durant el passat mes d’octubre. En una propera fase s’actuarà en l’arc metàl·lic davanter. És previst que els treballs finalitzin d'aquí a un mes.

El cobert és una edificació singular i emblemàtica construïda a mitjans del segle XX pel Sindicat Agrícola de Sant Fruitós amb la finalitat de destinar aquest espai a batre cereals. Està fet amb una tècnica poc utilitzada, a base de grans arcades que aguanten la coberta i que són formats per peces de totxo foradades disposades verticalment per on passen els ferros i el formigó que les uneixen.

La darrera rehabilitació es va efectuar el 2017. La intervenció va preservar el caràcter singular de l’edificació, tant pel que fa a la forma i estructura com a l’ús de materials, essencialment ceràmics. Es va extreure i substituir la coberta original, impermeabilitzant-la i recobrint-la amb una capa metàl·lica de zenc, i es van reparar puntualment les biguetes, que en general es conservaven en bon estat, tal com els arcs estructurals.