El nombre d’usuaris de cremallera i funiculars de Montserrat va créixer més del 50%

L’augment més notable es va registrar el tren, del 53%, que gairebé va transportar 600.000 viatgers

El cremallera de Montserrat va tenir prop de 600.000 usuaris

El cremallera de Montserrat va tenir prop de 600.000 usuaris / ARXIU/OSCAR BAYONA

David Bricollé

David Bricollé

El cremallera i els funiculars de Montserrat van transportar al llarg del 2023 un total de 936.923 viatgers, el que suposa un increment del 55% respecte de l’any anterior, la qual cosa confirma la recuperació de visitants al santuari després del trienni afectat per la pandèmia de la covid-19 (inclòs el 2022).

El servei que va registrar un augment més important va ser el tren cremallera que connecta el santuari amb l’estació i el nucli de Monistrol de Montserrat. En concret, va ser del 53%. Va tenir 205.976 usuaris, fins a situar-se en un total de 591.330 visitants (el 2022 van ser 385.354).

El funicular de Sant Joan i el de la Santa Cova també han experimentat un increment significatiu de visitants. El primer ha vist un augment del 40% amb un total de 285.652 usuaris, mentre que el segon ha rebut 59.941 visitants, superant de 13.000 la temporada anterior (27% més).

Funicular de Sant Joan

Funicular de Sant Joan / FGC

El Cremallera de Montserrat és una de les vies que permet accedir al recinte del Santuari. Els Funiculars de Sant Joan i de la Santa Cova, d'altra banda, faciliten l'accés al parc natural de la muntanya de Montserrat, complementant així l'experiència global de visita a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya.

Un any de novetats

Pel que fa a les novetats, destaca la recent implementació de la plataforma per a persones amb mobilitat reduïda al funicular de Sant Joan, que ha permès ampliar l'accessibilitat i inclusió en aquest mitjà de transport. Aquesta iniciativa s'uneix a l'adaptació ja existent al cremallera de Montserrat.

Una altra novetat destacada és l’exposició interactiva a la Santa Cova de Montserrat, anomenada «La Santa Cova. Camí d’emocions». L'exposició submergeix el visitant en la llegenda d'aquest espai emblemàtic a través de panells informatius, imatges, projeccions cinematogràfiques i pantalles interactives. A través d’aquesta mostra, el públic pot explorar el camí fins a la Santa Cova, les escultures dels misteris del Rosari i la rica fauna i flora de l'entorn natural. L'exposició, gratuïta amb el mateix bitllet del Funicular, ofereix una experiència única per connectar amb la història, la cultura i les emocions de Montserrat.