Una quinzena de colles del ball de cascavells de tot Catalunya es trobaran diumenge a Cardona

L'acte commemora la cloenda dels 50 anys del Grup de Caramelles de Pagès de Cardona

Els Cascavells del Tro Gros de Súria seran a la trobada

Els Cascavells del Tro Gros de Súria seran a la trobada / ARXIU | AJUNTAMENT DE SÚRIA

Redacció

La Plaça de la Fira de Cardona acollirà aquest diumenge, 17 de març, la cinquena trobada de Balls de Cascavells de Catalunya, que compta amb la participació d’una quinzena de colles d’arreu del territori.

La trobada, impulsada pel Grup de Caramelles de Pagès de Cardona amb motiu de la cloenda de la celebració dels 50 anys de l’entitat, recupera la trobada que es va fer durant quatre anys consecutius. Primer va ser a Súria, els anys 2000 i 2001; l'any 2002 a Cardona, i el 2003 a Ardèvol de Pinós.

La jornada començarà diumenge a 2/4 de 10 del matí amb la recepció de les colles i esmorzar per als participants al pavelló municipal. Tot seguit, es farà una cercavila pels carrers fins a arribar a la plaça de la Fira, a les 11, quan es preveu fer la rebuda de les colles, parlaments i la posterior mostra de Balls de Cascavells.

Les colles que hi participen són els Cascavells de l’Ametlla de Merola, Caramelles de Pagès de Cardona, Caramelles de Castelladral, Cascavells d’En Galí, Caramellaires de Fals, Els bastoners Trempats de Fonollosa, Ball de cascavells de Gironella, Caramelles de Palà de Torroella, Caramelles de Salo, Cascavells de Ribes, Caramelles de Serrateix, Tro Gros de Súria i Colla Cascavells de La Torreta.

Després del dinar de germanor, a les 4 de la tarda al pavelló municipal, es farà un sarau musical a càrrec de l’Escola Municipal de Música Musicant amb la col·laboració de Lluís Marmi com a acte de cloenda.