Súria acollirà diumenge una trobada de gegants prèvia a la gran festa de les caramelles

La jornada gegantera acompanyarà la Fira de Rams, i comptarà amb la participació de vuit colles

Actuació de les caramelles de Súria per Setmana Santa de l'any passat

Actuació de les caramelles de Súria per Setmana Santa de l'any passat / OSCAR BAYONA

Redacció

Una Fira de Rams que tindrà lloc aquest diumenge (24 de març) i que inclourà una trobada gegantera amb vuit colles donarà el tret de sortida oficial a la gran setmana festiva de Súria, la de les multitudinàries Caramelles. Diumenge passat ja hi va haver un pròleg amb el vermut caramellaire.

La Trobada Gegantera comptarà amb la participació de les colles d’Artés, Cardona, Collbató, Moià, Navarcles i Escola Francesc Macià, Poble Vell i Gorg de l’Olla, de Súria, amb plantada i inici a la plaça de Sant Joan, on durant una hora hi haurà activitats infantils, organitzades per Geganters i Grallers del Poble Vell. A les 12 es farà la benedicció de Rams davant de l’església parroquial de Sant Cristòfol i, a continuació, s’iniciarà la cercavila i ballada de gegants de les colles participants. A 2/4 de 6 de la tarda hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Súria, a la plaça de la Serradora.

La celebració pròpiament de les caramelles començaran ja el dijous 28 de març quan, a les 7 de la tarda, es farà l’acte d’entrega de la cinta commemorativa a les diferents colles participants, amb la presència de representants de les colles i de la corporació municipal. A continuació, es farà la Passada Caramellaire, una galejada a càrrec dels Trabucaires del Tro Gros i passada caramellaire, acompanyada pels grups orquestrals i músics de les colles. Es farà un recorregut des de l’ajuntament fins a la plaça de Sant Joan, passant pels carrers engalanats de cada colla. Aquesta jornada es culminarà amb el sopar amb l’actuació de grups locals al pavelló.

La programació continuarà Divendres Sant. A les 6 de la tarda s’ha previst animació infantil amb l’actuació del grup El Corriol, també al pavelló, mentre que al vespre es farà el Via Crucis nocturn pel camí de Sant Salvador.

Dissabte, caramelles a pagès

Ja dissabte, a partir de les 2/4 de 3 de la tarda s’iniciaran les Caramelles a Pagès. Balls i cants de les colles a les cases de pagès de l’entorn de Súria i als barris més allunyats del centre. Una jornada en què les colles recuperaran forces per a l’endemà amb el sopar per a caramellaires, a l’aparcament al davant del pavelló. Les activitats, però, encara tindran continuïtat fins ben entrada la matinada. A 2/4 de 10 del vespre es farà la Trobada Caramellaire, amb actuació de totes les colles de la Pasqua surienca i amb final conjunt amb aixecada de pilars amb la colla castellera Salats i interpretació d’El Cant del Poble. A mitjanit començarà el cercatasques amb la xaranga Entrompats Band, i es culminarà la jornada a partir de les 2 amb el Concert de Caramelles amb Paxanguers i DJ Nuk, al pavelló.

Diumenge 31 de març, diada central

La gran jornada caramellaire serà enguany el diumenge 31 de març, amb les actuacions itinerants de les diferents colles. De 9 del matí a 2/4 de 3 de la tarda, el tram de carretera entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan es convertirà en illa caramellaire i de vianants. A 2/4 de 2 del migdia es podrà veure l’actuació conjunta de caramellaires de totes les colles, que faran el ball ‘Caramellaires del Cardener’, a la plaça de Sant Joan. La festa encara es culminarà amb un sopar i un concert.