Sallent estrena un cicle d'activitats per reivindicar el patrimoni de pedra seca

Es faran tallers repartits en sis jornades per ensenyar les tècniques de restauració

Una barraca de pedra seca al Pla de Bages restaurada

Una barraca de pedra seca al Pla de Bages restaurada / ARXIU/D.B.

Redacció

L’Ajuntament de Sallent ha programat un conjunt d’activitats per difondre, preservar i impulsar el patrimoni de pedra seca de l’entorn del municipi. Es tracta d’un seguit de tallers que constaran de 6 sessions de treball entre els dissabtes 6, 13 i 27 d’abril, 4 i 18 de maig i 8 de juny, de les 9 del matí a la 1 de la tarda.

Aquest nou cicle vol difondre la tècnica de la pedra seca a través de la restauració de diversos elements catalogats com a barraques. També es preveuen sortides per divulgar i fer valdre aquest patrimoni.

La Catalunya Central és una de les regions del país amb més densitat d’estructures de pedra seca. Caminant pels camps i boscos de l’entorn es pot descobrir trobem una immensa xarxa de marges, barraques de vinya o altres construccions construïdes amb aquesta tècnica.

Un altre dels objectius d’aquests tallers és que les persones participants adquireixin les nocions bàsiques per restaurar estructures de pedra seca i motivar la possibilitat que s’organitzi un grup autònom de restauració d’aquest patrimoni.

Els tallers són gratuïts i cal inscriure’s prèviament a través de la web www.sallentturisme.cat o al telèfon 671 405 483.

La proposta compta amb la col·laboració de la cooperativa Senders Vius, la Trenta-Sisena, el Foment Arqueològic Excursionista Sallentí, el consell regulador DO Pla de Bages i diverses persones a títol individual.